Inseminarea artificială

Extras din referat Cum descarc?

Inseminarea artificiala este o metoda de reproducere medicala asistata,socotita de multi ca fiind cea mai ieftina si mai usora modalitate de a ajuta cuplurile ce nu pot avea copii din cauza sterilitatii. 
Aceasta metoda de fertilizare reprezinta prelevarea spermei cu putin inainte de transferarea acesteia in caile genitale feminine
sau se poate preleva cu un timp indelungat inainte de folosire si conservarea prin crioconservare si apoi decongela chiar inainte de folosire.
Modalitati de prelevare:
-in timpul unui raport sexual se recolteaza imediat intr-o capsula sterila
-dupa un raport conjugal-cu un condom perforat care permite recoltarea spermei(din vagin,din uretra masculinasau prin recoltarea spermei din vezica datorita circulatiei retrograde)
- separat de raportul conjugal prin:- masturbare,
-prelevare de sperma din uretra dupa polutii involuntare , 
-electroejaculare
-prin punctie epididimala(MESA) sau a ductului deferent
-prin biosie testiculara 
Sperma recoltata esteinseminata in caile genitale feminine in momentul cel mai propice fecundatiei cand ovulatia este spontana sau indusa prin administrarea de hormoni(gonadotrofine umane)
Sperma poate fi inseminata in diferite parti a cailor genitale in functie de obstacolul care se doreste depasit(vagin,uter,trompe sau chiar in cavitatea peritoneala).
Consecinta acestei tehnici este are un rezultat pozitiv cand barbatul este normospermic intr-un procent de15-25%
Succesul este de obicei mai mare la inseminarea cu sperma proaspatadecat cu sperma congelata.
Inseminarea intravaginala (IVI) este un tip de inseminare artificiala pe care o poti folosi pentru a creste sansele de a ramane insarcinata. Desi este mai putin comuna decat alte tipuri de inseminare artificiala, IVI este o procedura de tratament valoroasa si foarte populara printre unele paciente. IVI plaseaza sperma direct in vaginul pacientei, pentru a-ti creste sansele de fertilizare. Aceasta poate fi efectuata la clinica de fertilitate sau in confortul propriului camin.


Fisiere in arhiva (1):

  • Inseminarea Artificiala.rtf

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!