Îngrijiri specifice asistenței medicale acordate pacienților cu lombosciatică

Extras din referat Cum descarc?

MOTTO: "Cea mai trainica temelie a medicinei este iubirea de aproapele tau."
Sanatatea reprezinta bunul cel mai de pret al omului dar si cel mai frumos dar care care ni-l poate oferi natura. Aceasta ne permite sa ne desfasuram activitatile socio - biologice, sa fim independenti din punct de vedere fizic si psihic, reprezinta absenta bolii. In aceste sens, asupra sanatatii trebuie sa ne indreptam atentia in fiecare etapa a vietii.
Lucrarea de fata se opreste asupra sistemului osteoarticular, si anume asupra patologiei coloanei vertebrale lombare. 
In scrierile lui Hipocrate, cuvantul reumatism este folosit pentru a desemna inflamatia articulatiilor. Cu timpul, a capatat sensul de suferinta a diferitelor portiuni ale aparatului locomotor. Foarte incet in decursul anilor s-a inteles ca durerea articulatiilor, a muschilor, a diferitelor deformatii ale articulatiilor, in ciuda unor simptome asemanatoare, au cauze diferite si necesita masuri terapeutice diferite. 
Am ales pentru a trata in acest proiect doua cazuri din Reumatologie deoarece am fost profund impresionata de consecintele foarte grave ale bolilor reumatismale, care netratate la timp si nesupravegheate medical, pot duce la infirmitate pe viata 
Definitie
Lombosciatica este un sindrom care se manifesta prin dureri simultane in regiunea lombara, iradiind de-a lungul membrului inferior pe fata posterioara a coapsei si gambei, extinzandu-se uneori in directia halucelui sau degetului mic.
Are de obicei debut brutal si poate fi insotita de hipoestezie/ parestezii (amorteala) si deficit motor in teritoriul deservit de radacina lezata.
Aproximativ 50-55% din populatie prezinta la un moment dat durere la nivelul zonei lombare, datorata solicitarilor mecanice asupra zonei de jonctiune toraco- lombara si lombo- sacrata.
Odata cu inaintarea in varsta, se produce degenerarea dicurilor intervertebrale, slabirea ligamentelor si musculaturii, astfel ca solicitarile minore ale coloanei vertebrale pot sa provoace dureri acute care se pot croniciza.
Afectiuni ale coloanei lombare
Simptomele lombosciaticii si tabloul clinic:
debut brusc; durerea poate aparea si la 36 ore succesiv efortului fizic (ridicare de greutati, rasuciri, trumatisme);
radiere si sau parestezii in teritoriile corespunzatoare radacinii afectate;
durerea este accentuata de efortul fizic, ortostatism, miscarile zilnice uzuale, ameliorandu-se la repaus la pat;
reflexe osteotendinoaseale membrului inferior pot fi afectate;
scaderea fortei musculare si afectarea controlului voluntar asupra sfincterelor, reprezinta un semn de gravitate si necesita investigatii rapide.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ingrijiri Specifice Asistentei Medicale Acordate Pacientilor cu Lombosciatica.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!