Influența alimentației în grupele sanguine

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4677
Mărime: 31.99KB (arhivat)
Publicat de: Vasile Costea
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica.

Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" .

Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.

Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate.

Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.

Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.

Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri. Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior.

GRUPA O

Caracteristicile grupei sanguine 0.

Recomandari pentru controlul greutatii.

Recomandari generale pentru dieta grupei sanguine 0.

Tabel cu alimente foarte benefice si alimente care ar trebui evitate pentru grupa sanguina 0.

Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si este "donator universal".

CARACTERISTICILE GRUPEI 0

Consumator de carne;

Tract digestiv viguros, dar cu aciditate crescuta;

Sistem imunitar hiperactiv;

Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator;

Raspunde optim la stres printr - o activitate fizica intensa;

Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu;

In ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare.

Recomandari pentru controlul greutatii

Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0:

Reglarea tiroidiana. Oamenii cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala.

Factorul principal al cresterii in greutate este glutenul care se gaseste in toate produsele pe baza de grau. Urmand dieta grupei 0 prin reducerea consumului de cereale, paine si paste fainoase se constata scaderea in greutate.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.

Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.

Preview document

Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 1
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 2
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 3
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 4
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 5
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 6
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 7
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 8
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 9
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 10
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 11
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 12
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 13
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 14
Influența alimentației în grupele sanguine - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Influenta Alimentatiei in Grupele Sanguine.doc

Alții au mai descărcat și

HIV-Sida

Ce este HIV ? HIV ( Human Immunodeficiency Virus ), respectiv virusul imunodeficienţei umane, face parte din clasa retrovirusurilor, familia...

Administrarea medicamentelor pe cale parenterală

CAPITOLUL. I. NOTIUNI GENERALE 1. Generalitati Medicamentele sunt produse de origine minerala, vegetala, animala sau chimica (de sinteza),...

Hepatitele Virale

I.1. DEFINIŢIE Hepatita epidemică este o boală infecţiosă transmisibilă, apărând spontan sub formă epidemică sau chiar pandemică. Este provocată...

Gripa

- Virusurile gripale fac parte din familia Orthomyxoviridae si sunt clasificate în 3 tipuri: A, B si C, pe baza diferentelor antigenice majore. -...

Supravegherea Medicală Activă a Gravidelor

Supravegherea medicală activă a gravidelor Se mai numeşte şi monitorizare sau dispensarizare a gravidelor, fiind o metodă activă de depistare a...

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Plan de îngrijire în poliartrita reumatoidă

INTRODUCERE Artrita reumatoida este una din cele peste 100 de forme ale afectiunilor articulare inflamatorii cronice reunite sub denumirea de...

Kinetoterapia în afecțiuni respiratorii

Kinetoterapie in Afectiuni Respiratori Curs: Notiuni de patologie si obiective si mijloace de recuperare. Afectiunile respiratori reprezinta a 2a...

Te-ar putea interesa și

Aspecte Privind Obținerea unui Aliment Funcțional nou pe Bază de Iaurt și Polen

ARGUMENT Industria alimentară este una dintre principalele ramuri ale economiei naționale, având ca obiect fabricarea de produse alimentare...

Tuberculoza

1. DEFINITIE Tuberculoza este o infectie bacteriana endemica, specifica, transmisibila, cu evolutie cronica si cu o larga raspandire in populatie....

Regimul alimentar al unei persoane cu grupa sanguină 01

INTRODUCERE:• Grupa 01 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de...

Familia

INTRODUCERE Societatea este universul uman in care traim. Ea este scena pe care evoluam de la nastere pana la moarte. Este un univers al...

Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB

1. GRUPA SANGUINĂ Potrivit opiniei mai multor nutriţionişti occidentali cu notorietate, consumarea alimentelor „specifice” fiecărei grupe sanguine...

Criminalistică

C A P I T O L U L I NOTIUNI INTRODUCTIVE. PRINCIPII Sectiunea 1. Aparitia si dezvoltarea criminalisticii Din momentul în care a început sa...

Ai nevoie de altceva?