Imagistica Medicala

Extras din referat Cum descarc?

Imagistica medicala joaca un rol important in diagnosticarea si tratarea bolilor, precum si in cercetarea stiintifica.Radiologiile utilizeaza substante radioactive, unde electromagneticie si sonore pentru a dezvolta imagini ale structurilor din cadrul organismului. 
Progresele din tehnicile imagistice, incluzand imagistica creierului pot oferi oportunitati pentru diagnosticare imbunatita si monitorizare. 
Rezumat 
Radiologia cuprinde o serie de tehnici non-invazive de la cunoscutele raze X si ultrasunete din timpul sarcinii, pana la imagistica cu rezonanta magnetica (IRM)( imagistica prin rezonanta magnetica este un test care se foloseste de un camp magnetic si de pulsuri de radiofrecventa pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe si tesuturi ale corpului omenesc; in multe din cazuri, IRM ofera informatii care nu pot fi vizualizate prin radiografie, ultrasonografie sau tomografie computerizata) si tomografie cu emisie de pozitroni (PET).Progresele in imagistica medicala a tehnicilor, in tehnicile de calcul si de vizaulizare au condus la rezolutii crescute si la dezvoltarea tehnicilor de imagistica 3D. Evolutiile ulterioare vor duce la imbunatatirea abilitatilor de reprezentare si reconstituire a modelelor 3D si vor permite extragerea unor informatii mai detaliate din fiecare imagine.
Tehnicile de imagistica a creierului, cum ar fi rezonanta magnetica functionala (fIRM) ofera o fereastra catre modul de functionare al creierului.Neurologii si psihologii au identificat de asemenea semnaturi fIRM ale patologiei creierului car e ajuta in diagnosticarea si tratamentul tulburarilor. 
fMRI este folosita in planificarea pre-chirurgicala pentru a localiza functia creierului.Tehnica poate avea aplicatii in, de exemplu,diagnosticarea pre-simptomatica, imbunatatirea (drogurilor), terapiile individuale si in intelegerea tulburarilor creierului.Studii recente sugereaza de asemenea ca fIRM poate fi folosita ca bio-feedback pentru stari cum ar fii durerea cronica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Imagistica Medicala.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!