Previzualizare referat:

Cuprins referat:

CAP PROBLEMA ABORDATA PAG.
I REZUMAT 2
II SCURT ISTORIC 3
III ETIOLOGIE 4-5
IV PATOGENIE 5
V MOD DE TRANSMITERE SI GRUPURI DE POPULATIE CU RISC CRESCUT LA INFECTII 5-8
VI SIMPTOMATOLOGIE 9
MANIFESTARI CLINICE PROPRII SINDROMULUI HIV 9-10
SIDA CRONIC 10
MANIFESTARI CUTANEO MUCOASE 10-12
MANIFESTARI PULMONARE, DIGESTIVE SI NERVOASE IN INFECTIA HIV CRONICA 12
AFECTAREA SISTEMULUI LIMFO GANGLIONAR IN INFECTIA CRONICA HIV 13
MANIFESTARI LA NIVELUL SISTEMULUI NERVOS 13
VII EVOLUTIE SI PROGNOSTIC 13
VIII TRATAMENTUL SI PROFILAXIA BOLII HIV SIDA 14
TRATAMENTUL ETIOLOGIC ANTI HIV 14
TERAPIE PATOGENICA 15
PROFILAXIA BOLII HIV SIDA 15-18
IX CONCLUZII 18
X BIBLIOGRAFIE 19

Extras din referat:

Curiozitatea nativa, specifica omului, a fost starnita la inceputul deceniului noua al secolului nostru de descoperirea unei boli noi, cu caracter epidemic si evolutie grava, mortala. Atitudinea teribilista cu care a fost privita initial aceasta noua maladie ajunsa la moda si socotita a fi doar o gaselnita aruncata in calea si spre incercarea atotputerniciei greniului uman a fost rapid inlocuita de o aevarata psihoza de panica, data fiind evolutia implacabil fatala a pacientilor afectati.

Astazi, in urma acumularilor si sintetizarilor rezultatelor unui efort de cercetare extraordinar de intens, cu angrenarea unor resurse importnate de inteligenta umana si dotare materiala, panica a lasat locul, cel putin in lumea medicala, unui optimis rational.

In cadrul acestuia s-a cristalizat net conceptul unei boli infetioase noi, cu evolutie de lunga durata produsa de virusurile imunodeficientei umane HIV (HIV Human Immunodeficiency Virus), numita boala HIV.

In cadrul bolii HIV etapa evolutiva finala are un aspect clinic caracteristic, desemnat in literatura de limba franceza prin SIDA (Syndrome d Immuno Deficience Acquise) iar in cea de limba engleza prin AIDS (Acquired Immuno Deficiency Syndrome). In conditiile vietii moderne, a actualei evolutii demografice, cu formarea de mari aglomerari urbane prin migrarea mainii de lucru catre centrele industrializate, a mobilitatii crescute a populatiei prin turism, a modificarii comportamentului sexual, moral, social, insuficientei educatiei sanitare, in special a celei cu privire la sexologie, extinderii in unele tari a unor manifestari de patologie sexuala (homosexualism) cu tot progresul si marile realizari in domeniu stiintei, al culturii si sanatatii, s-a observat nu numai continua si alarmanta progresiune a unora dintre bolile venerice, dar s. -a adaugat grupului de boli pe cale sexuala, una din cele mai grave boli care a amenintat vreodata specia umana, respectiv sindromul de imunodeficienta dobandita. In 1981, aparitia unei boli extrem de grave cu caracter de explozie epidemica si cel mai adesea cu sfarsit letal, semnalata initial la imigrantii din Haiti, si la comunitatile de homosexuali din New-York, San Francisco si Los Angeles. In scurt timp s-a precizat ca boala face parte din MTS (maladii cu transmitere sexuala), deoarece este intalnita predominant la persoane care contactasera in repetate randuri si alte boli venerice. Recunoasterea si caracterizarea clinica a sindromului de imuno deficienta dobandita a fost realizata de specialistii americani din aceste mari centre urbane in 1981. Prima izolare si descoperire a virusului imunodeficientei umane a fost realizata in 1983 de Prof. Luc Montagnier si colaboratorii sa i de la Institutul Pasteur din Franta, de la pacientii cu mari adenopatii axilare, inghinale, cervicale iar in 1984 Prof. R. Gallo si colaboratorii. de la Laboratorul din Betsheda (SUA) au izolat unul si acelasi virus de la bolnavii cu AIDS in stadii ...

Bibliografie:

1. FRATIMAN, L-NOTIUNI DE PSIHOSOCIOLOGIE SI PLANNING FAMILIAL - EDITURA FUNDATIEI ,,ANDREI SAGUNA,, - CONSTANTA- 2003

2. COLTOIU, AL. FORSEA, D -,,DERMATO-VENEROLOGIE,, EDITURA DIDACTICA SI PEDAGOGICA, BUCURESTI, 1993

3. NEDELCU, I -,,HIV-AIDS-SIDA,, EDITURA MILITARA , BUCURESTI, 1991

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hiv Sida - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
6 854 cuvinte
Nr caractere:
37 532 caractere
Marime:
39.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
afectiuni, hiv, sida
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!