Gonoreea Si Herpesul Simplu Maladii Transmisibile Sexual

Extras din referat Cum descarc?

Gonorea precoce se subimparte in acuta, subacuta si torpida. Gonereea este considerata subacuta in cazul cand procesul dureaza cel mult doua saptamani.
Gonoreea este considerata cronica atunci cand nu poate fi stabilita data precisa a imbolnavirii sau cand procesul patologic evolueaza peste doua luni.
Endometrita gonococica apare in cazul patrunderii agentului patogen in uter in timpul menstruatiei, dupa avort sau nastere.
Salpingita gonococica, poate debuta acut prin dureri, eliminari, elevarea temperaturii si schimbarea starii generale.
Pentru tratamentul gonoreei se utilizeaza antibiotice din grupa penicilinei, levomicetine, antibioticele sirului tetraciclinic, macrolidele, amino glicozide, rifamicine. Levomicetina se administreaza cate 0, 5 grame de 4 ori/zi. Doxiciclina se administreaza cate 0, 1 peste 12 ore.
Piroghenalul e indicat in cazul gonoreei cronice sau celei torpide, dar poate fi folosit si in formele acute sau subacute.
Herpesul simplu Infectia herpetica a tractului genital se caracterizeaza prin simptome clinice variate.
Caile de raspindire rezida in raporturile sexuale, contactele orogenitale sau anale, intra-partum. Perioada de incubatie dureaza de la 3 pana la 14 zile. Apar dureri, excitare locala, dereglari dizurice si eliminari. La afectarea primara pot aparea si simptome generale: febra, fatigabilitate, cefalee si mialgii.
Tratamentul se efectueaza cu remedii antivirale: tebrofen, florenal, bonafton, aciclovir. Aciclovirul se administreaza per os cate 200 mg de 4-5 ori/zi timp de 3-7 saptamani.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Gonoreea Si Herpesul Simplu Maladii Transmisibile Sexual
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!