Farmacologie Diabet

Extras din referat Cum descarc?

Numele si prenumele Braghis Maria Etatea 40 ani Studiile studii medii, educator Profesiunea la moment lucreaza la gradinita in Gratiesti Domiciliul s.
Gratiesti, sectorul Riscani Data internarii 12. 09. 2007 Diagnosticul de trimitere: Diabet zaharat tip II forma subcompensata. Diagnosticul la internare: Diabet zaharat tip II forma compensata.
Diagnosticul clinic: Diabet zaharat tip II, forma compensata.
Boli concomitente: Hepatita cronica neidentificata-afectiune moderata.
Pancreatita cronica recidivanta, cu dereglarea functiei excretorii.
HTA gr. II-risc inalt.
Cardiomiopatie hipertensiva gr. II. Obeyitate gr. II. 2. Acuze la intenare Pacientua la internare (17. 10. 2007) prezenta urmatoarele acuze: xerostomie cefalee intensitate moderata astenie generala dureri in muschii membrelor inferioare parestezii in membrele inferioare periodic dureri in regiunea hipocondrului drept meteorism La momentul curatiei pacienta (17. 10) prezenta urmatoarele acuze: cefalee de intensitate slaba, dureri si parestezii in membrele inferioare.
3. Istoricul actualei boli (anamnesis morbi) Pacienta se considera bolnava de diabet timp de 4 ani (anul 2003), cand pentru prima data s-a depistat hiperglicemia (glucoza 5. 7 mmol/l). Pacienta nu prezenta nici o acuza de tipul: polidipsie, poliurie, polifagie. Pierdere in greutate nu s-a inregistrat. A fost prescrisa insulinoterapia. Dupa urmarea unui tratament cu insulina, nivelul gilcemiei constituia 5, 0 mmol/l. Anual, pacientua urma examenul medical profilactic unde solicita si explorarea glicemiei sangvine. Episoade de hiperglicemie nu s-au depistat.
Pacienta a fost investigata si a fost stabilit diagnosticul: Diabet zaharat tip II forma grava. Pacienta a urmat tratament in stationar timp de 1, 5 luni.
Tratamentul primit Schema de tratament urmata timp de ultimii ani: Din 2003-2007 a urmat insulina Humulin: 8: 00 20 UA + 19: 00 10 UA (in total 30 UA). Din anul 2007 a urmat Protofan: 8: 00 20 UA + 12: 00 10 UA + 20: 00 10 UA (in total 40 U.
A. ) In prezent s-a internat cu scop de investigatii si corectia tratamentului administrat, cat si pentru obtine documentatia necesara pentru a fi prezentata la comisia de expertiza medicala a vitalitatii.
4. Istoricul vietii bolnavei (anamnesis vitae) Date biografice Este al doilea copil in familie. Si-a inceput studiile la virsta de 7 ani. In copilarie a corespuns grupului de varsta conform dezvoltarii fizice. Alimentatia suficienta in cantitate, la domiciliu de 3 ori pe zi. Este casatorita, mama a 2 copii.
Antecedente patologice Boli sexual-transmisibile neaga.
Contact cu bolnavi de tuberculoza neaga.
Antecedente eredo-colaterale Din spusele pacientului mama sa a fost bolnava de diabet.
Copii sunt sanatosi.
Anamneza alergologica Alergie la medicamente, vaccinuri, alimente, polen, alti alergeni neaga.
Deprinderi daunatoare Nu fumeaza, nu ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Farmacologie Diabet
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!