Extrasistolia la copii

Extras din referat Cum descarc?

Prin extrasistolie se intelege o contractie timpurie a cordului in intregime sau a unei portiuni a acestuia, ce apare ca rezultat a unui impuls ectopic, ce provine de la orice nivel al sistemului de conducere.
Intervalul de timp intre extrasistola si urmatoarea contractie normala a cordului, de regula nu se schimba. Un semn caracteristic pentru extrasistolie este aparitia dupa ea a unei pauze compensatorii, care poate fi completa sau incompleta. Extrasistola este cea mai frecventa dereglare de ritm la copii prescolari, se intalneste in 1,8 % cazuri.
In dependenta de localizarea focarului ectopic in cord se deosebesc extrasistolele:
- sinusale;
- atriale;
- atrioventriculare;
- ventriculare.
Conform etiologiei deosebim extrasistole:
- organice;
- functionale.
Extrasistolele organice se intalnesc in miocardite, miocardiodistrofii, cardioscleroze.
Extrasistolele functionale, neurogene se observa la copii cu cordul practic sanatos si sunt legate posibil cu modificarile metabolice in miocard, extrasistola apare la copiii cu focare cronice de infectii: amigdalite cronice, adenoidite, dinti cariati, boli ale organelor interne etc. In geneza acestor extrasistole o importanta hotaratoare o are influenta reflectorie asupra inimii din partea organului imbolnavit (extrasistole neuroreflectorie).
Pentru aparitia extrasistolei nu este obligatorie afectarea miocardului.
Un rol important in aparitia lor il poate avea si afectiunile sistemului nervos.
In functie de cantitatea focarelor ectopice in miocard se determina extrasistole:
- monotope;
- politope.
Extrasistolele monotope se formeaza dintr-un focar si se caracterizeaza printr-un interval egal preectopic.
Extrasistolele politope se formeaza din diferite sectoare ale sistemului de conductibilitate si se caracterizeaza printr-o durata diferita a intervalelor preectopice si postectopice si printr-o forma modificata a complexului extrasistolei. Extrasistolele politope, de regula, conduc la o afectare a miocardului.
Dupa conditiile conducerii impulsului prin sistemul de conducere in extrasistolele monotope se pot determina:
- conductibilitate atrioventriculara modificata;
- extrasistole blocate cu complexul ventricular aberant.
Dupa caracterul pauzei postectopice si schimbari postextrasistolice ale undei T deosebim:
- pauza compensatorie completa;
- pauza compensatorie incompleta;
- interpolare;
- extrasistolie cu modificari postextrasistolice ale undei T;
- extrasistole fara modificari postextrasistolice ale undei T.
Aparitia pauzei compensatorii se explica prin aceea ca, contractia normala ce urmeaza dupa extrasistolie, gaseste ventriculele in faza inexcitabila si contractia lor nu urmeaza. La urmatorul impuls sinusal, excitabilitatea ventriculilor se restabileste si urmeaza o contractie cardiaca completa. De obicei, in pauza compensatorie completa durata intervalelor preextrasistolic si postextrasistolic este egala cu durata a doua contractii cardiace normale. Pauza compensatorie completa este caracteristica pentru extrasistola ventriculara. Pauza compensatorie este scurtata in extrasistola supraventriculara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Extrasistolia la copii.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!