Explorare radiologică

Extras din referat Cum descarc?

Radioscopia este metoda cea mai simpla de examen radiologie si de fapt cu aceasta metoda trebuie, sa inceapa orice investigare radiologica, cel putin atunci cand este vorba de explorarea plamanilor, a inimii sau a aparatului digestiv. Radioscopia este metoda de explorare care poate pune in evidenta leziuni minime, iar in unele cazuri permite chiar o apreciere a substratului patologic, precizand sediul afectiunii, intinderea ei, starea evolutiva, ca si eventuale complicatii. Rezultatele radioscopice sunt insa relativ frecvent grevate de posibile erori, motiv pentru care, in situatii de dubiu, medicul apeleaza la radiografii. Radioscopia expune atat pe bolnav, cat si pe medicul radiolog la pericolul iradierii, motiv pentru care se tinde pe plan mondial la inlocuirea radioscopiei prin radiografiere. Oricum cand se apeleaza la radioscopie este indicat ca aceasta sa nu dureze mult si sa nu fie repetata des intr-un interval scurt de timp.
Radiografia este metoda care permite obtinerea de imagini clare chiar In cazul cand acestea erau invizibile sau rau vizibile la examenul radioscopic. Radiografia trebuie facuta in mai multe incidente spre a pune si mai bine in evidenta leziunea in cauza, ca si topografia ei exacta. Cantitatea de raze pe care o primeste un pacient In cursul unei radiografii este mult mai putin periculoasa in comparatie cu cantitatea pe care o primeste in timpul examenului radioscopic. Radiografia trebuie corect executata din punct de vedere tehnic, in caz contrar creandu-se dificultati de interpretare sau chiar posibilitati de inducere in eroare. in anumite situatii radiografia se face mai penetranta (cu raze dure), situatie pe care medicul radiolog o foloseste pentru punerea in evidenta a unor leziuni mai fine, invizibile la examenul obisnuit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Explorare radiologica.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!