Eșecul respirator - șocul respirator - insuficiență respiratorie

Extras din referat

Interventia la timp pentru prevenirea arestului cardiac:
Arestul cardiac, ca si arestul cardiorespirator, reprezinta stopul clinic al activittaii cardiace detectabile mecanice. Este caracteristic prin absenta oricarui raspuns, apnee si absenta pulsului central detectabil. In cazul copiilor si nou nascutilor, cele mai dese stopuri cardice apar in urma insuficientei respiratorii sau a socului, sau a ambelor. Odata prevenit stopul cardiac , cu ajutorul resuscitarii, rezultatul este unul sarac. Deci, este important sa invatam cum sa progresam in asistenta pediatrica, pentru a recunoaste semnele insuficientei pulmonare si a socului, si pentru a le trata inainte de a surveni stopul cardiac. 
Interventia la timp in cazul bolilor si copiilor bolnavi este cheia prevenirii stopului cardiac si ne permite sa salvam vietile omenesti.
Concepte detaliate:
Acest simbol este folosit pentru a indica conceptele mult mai detaliate. Multe din aceste concepte au fost promovate de membrii subcomitetului resuscitarii pediatrice si rezulta in urma anilor de cercetari si experiente in campul pediatriac. 
Folosind modelul "investigare-categorizare-decidere-actiune" se evalueaza si se trateaza o maladie serioasa sau un copil bolnav. Investigarea initiala si repetata permite sa determinam cel mai bun tratament sau o interventie in orice timp. De la informatia primita in urma investigarii, noi categorizam conditia clinica a copilului dupa tip si severitate, decidem ce trebuie de facut,actionam prin aplicarea tratamentului respectiv. Dupa, repetam procesul. Acest proces este iterativ. 
Investigarea 
Exista 4 tipuri al investigatiei pediatrice. Investigatia initiala reprezinta una cu ochiul liber sau cu auzul, una rapida. Investigatia trianglului pediatric ilustreaza aceasta investigatie. Urmatoarea este investigatia primara, iar in dependenta de conditiile copilului evaluarea poate continua cu o investigatie secundara, si chiar tertiara.
Investigarea clinica                                 Descrierea
Investigatia generala                 Investigatie vizuala sau auditiva a manifestarilor unui copil 
Investigarea primara                Rapida, cu ajutorul mainilor determinam functiile cardio-
pulmonara si neurologica, acest pas include investigarea
semnelor vitale si a pulsului.
Investigarea secundara                O istorie medicala precisa
Investigarea tertiara                  Laborator, radiografie, si alte teste mai precise care ar       
ajuta la stabilirea conditiei psihice a copilului, diagnoza.
Categorizarea          
Se incearca o categorizare a conditiei clinice dupa tip si severitate.
Respirator: obstructie a cailor respiratorii, boala a tesuturilor pulmonare, respiratie dezordonata, insuficienta respiratorie, distres respirator.
Circulator:  soc hipovolemic, soc distributive, soc cardiogenic, soc obstructiv, soc compensate, soc hipotensiv.
Conditia clinica la fel poate fi ca o combinatie a problemelor respiratorii si circulatorii. In cazul unor boli care deterioreaza o categorie de probleme poate duce la alta. Aceasta categorizare ne permite sa determinam cursul mai bun pentru actiune. 
Deciderea
Decidem ce sa facem urmarind investigatia si categorizarea initiala a conditiilor clinice. Ne bazam pe aceste decizii in actiunile urmatoare.
Actiunea
Initiem un tratament in dependenta de conditiile clinice ale copilului. O actiune poate fi destul de simpla, asa cum ar fi pozitionarea copilului pentru protectia cailor respiratorii si administrarea oxigenului. 
Investigarea Generala
Investigarea generala cu ajutorul trianglului pediatric reprezinta investigarea initiala vizuala si auditiva a unor maladii serioase sau a unor copii bolnavi. Dificultatile in vorba sau tipat, si in tonul muscular de obicei da de stire o boala serioasa sau o trauma. Anomaliile in lucrul respirator include si lucrul unor muschi accesori,


Fisiere in arhiva (1):

 • Esecul Respirator - Socul Respirator - Insuficienta Respiratorie.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!