Efectele consumului de amfetamine și benzodiazepine

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tulburarile legate de consumul de amfetamine

Amfetaminele sunt un grup de substante puternice si inalt adictive care afecteaza dramatic sistemul nervos central. Acestea induc o stare de bine general si amelioreaza starea de receptivitate, atentia si performanta diferitelor proprietati cognitive si motorii. Similar acestora sunt asa numitele "amfetaminele designer", cel mai bine cunoscut dintre acestea fiind drogul cluburilor, MDMA sau mai bine cunoscut drept ecstasy. Unele dintre medicamentele folosite drept supresante ale apetitului contin de asemeni o actiune similar amfetaminelor. Tulburarile asociate amfetaminelor se refera la efectele abuzului, dependentei si a intoxicatiei acute prin consumul inadecvat de amphetamine sau alte substante similar amfetaminelor.

Unele amfetamine sunt disponibile in lume in mod normal. Aceste cuprind dextroamfetamina, methamfetamina si metilfenidatul. Acesti stimulanti Schedule II, cunoscuti a da dependenta necesita o prescriptie medicala. Amfetaminele sunt cunoscute si drept simpatomimetice, stimulante si psihostimulante. Metamfetamina cel mai frecvent drog amfetaminic produs ilegal fiind o pudra alba, cristalina, fara miros care se dizolva in apa sau alcool.

Frunzele arbustului din Africa de Sud Catha edulis pot fi mestecate pentru efectele sale stimulante. Acest drog, cathiona sau Khat are efect asupra intregului sistem nervos central. Laboratoarele ilegale au inceput sa fabrice methcathiona cu efecte similare cathionei. Cunoscuta drept "crank" este sintetizat usor din efedrina sau pseudoefedrina.

Amfetaminele au fost initial produse pentru scop medical si folosite pentru decongestia nazala si inhalatoare bronsice. In 1990 au fost folosite si in unele boli medicale generale precum si mentale, incluzind narcolepsia, ADHD, obezitatea si depresia. Sunt inca folosite pentru a trata aceste boli si astazi.

Structura amfetaminelor difera semnificativ de cea a cocainei, desi au efecte stimulante comportamentale si psihologice similare. Ca si cocaina, amfetaminele determina cumularea neurotransmitatorului dopamina. Aceasta concentratie excesiva de dopamina pare a produce stimularea si sentimentul de euforie experimentata de catre consumator. Cocaina este mai repede metabolizata si inlaturata din corp, in timp ce amfetaminele au o durata de actiune mai lunga. O cantitate mare de drog ramine nemodificata in corp conducind la efecte stimulante prelungite.

Tulburarile psihotice induse de amfetamine sunt conditii determinate de intoxicatia sau consumul pe termen lung a amfetaminelor sau derivatilor lor. Aceste tulburari pot fi experimentate in timpul sevrajului. Tulburarile sunt de obicei autolimitante dupa intreruperea drogului desi unele simptome neurologice pot dura saptamini de la incetarea consumului. Unii indivizi experimenteaza paranoia in timpul sevrajului ca si in timpul consumului sustinut. Persoanele dependente de amfetamine uneori diminueaza consumul de droguri dupa ce au experimentat un episod de paranoia si halucinatii vizuale. Mai mult amfetaminele pot da dependenta psihologica dar nu si fizica.

Simptomele tulburarilor psihiatrice induse de amphetamine pot fi diferentiate de cele ale bolilor mentale primare in timp. Daca acestea nu se remit in 2 saptamini dupa incetarea amfetaminelor trebuie suspectata o boala mental primara. In functie de severitatea simptomelor tratamentul simptomatic poate fi intirziat pentru a elucida etiologia.

Simptomele amfetaminelor pot sa nu fie diferentiate de cele ale consumului de cocaina. Amfetaminele fata de cocaina nu determina anestezie locala si au o durata psihoactiva mai lunga.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Efectele consumului de amfetamine si benzodiazepine.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 466 cuvinte
Nr caractere:
22 884 caractere
Marime:
25.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
Efectele consumului de amfetamine si benzodiazepine, tulburari
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!