Drogurile Aduc Moartea

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
Despre droguri
I. 1 Cum au aparut
I. 2 Tipuri de droguri
I. 2. 1 Alcoolul 
I. 2. 2 Cafeina 
I. 2. 3 Tutunul
I. 2. 4 Marijuana
I. 2. 5 Barbituricele
I. 2. 6 Hallucinogenele
I. 2. 7 Opiaceele
I. 2. 8 Cocaina
I. 3 Motive ce duc la consumul de droguri
Concluzii
CAPITOLUT II
Efectele drogurilor
II. 1 Boli cauzate in urma consumului excesiv de alcool
II. 2 Cafeaua intre risc si beneficiu
II. 3 Influienta tutunului asupra sanatatii
II. 4 Cum te poti feri de droguri
Concluzii


Extras din referat Cum descarc?

Despre droguri
Cum au aparut
Tentatia de a ajunge la stari de euforie isi are radacina in timpuri de mult apuse, chiar pe vremea dacilor si a romanilor se fumau anumite ierburi cu efecte afrodisiace si halucinogene (canepa indiana).
Drogurile sunt substante artificiale create de oamenii de stiinta in anumite situatii limita cum au fost de regula razboaiele. Efectele drogurilor erau "benefice" pentru armatele diverselor popoare care trebuiau sa reziste in regim de razboi, de multe ori fara hrana si fara apa. Asa au luat nastere substantele excitante - droguri in forma primara. Tot razboaiele au dus la dezastre umane. Astfel, in secolul al XVII-lea s-a descoperit morfina, un medicament care calma durerile provocate de rani. Cu timpul s-a realizat ca morfina administrata in mod repetat duce foarte repede la dependenta fizica si psihica. S-a cautat un inlocuitor si prin derivarea morfinei cu opium-ul s-a descoperit heroina, care intial se credea ca nu da dependenta asa de mare ca morfina. In realitate, dependenta de heroina este de sapte ori mai mare decat cea de morfina. Dupa primul razboi mondial, aceste substante au inceput sa fie consumate in toata lumea. Pana la sfarsitul anilor '30, ele erau legale. Comercializarea lor, in timp, a dus la profituri enorme scoase in afara legii, drogurile au devenit o sursa inestimabila pentru piata neagra. Flagelul comertului ilicit de stupefiante pornit din America de Sud si Orientul Mijlociu a cuprins intreaga planeta. Traficul de stupefiante a devenit cea mai rentabila afacere, castigandu-se astfel sume fabuloase.
Drogul e o substanta sau un amestec de substante naturale sau sintetice, avand actiune psihotropa (asemeni unui sedativ sau stimulent) asupra sistemului nervos central, intensificand unele procese (apar halucinatii auditive sau vizuale) si eliminandu-le pe altele (durerea fizica, moralitatea). Sindromul de abstinenta se manifesta dupa oprirea administrarii drogului la cateva ore si este o expresie a dependentei fizice, prin simptome si semne care pot fi chiar periculoase pentru viata pacientului. Multe dintre ele sunt inverse fata de reactia la drogul respectiv si este mai grav pentru toxicele cu efect intens si de scurta durata cum este heroina. Sindromul de abstinenta poate duce la moarte.
I. 2 Tipuri de droguri
Alcoolul - este o substanta lichida obtinuta prin fermentarea fructelor, legumelor sau granelor. Este tipul de drog cel mai folosit la ora actuala in toata lumea.
Efecte: ?psihice: reduce inhibitia; determina o stare de relaxare si buna dispozitie; lipsa de concentrare; slabirea judecatii; pierderea autocontrolului.
?fizice: tulburari respiratorii si cardiace; afecteaza reflexele si coordonarea motorie; sporeste riscul bolilor de ficat (in special ciroza); in cantitati mari: pierderea cunostintei, coma si chiar moarte.
Cafeina-este unul din drogurile cu cea mai larga raspandire; se gaseste in cafea, ceai, cacao, bauturi racoritoare (cola), ciocolata si chiar unele medicamente.
Efecte:?psihice: stimuleaza activitatea intelectuala; in cantitati mari: iritabilitate, anxietate; ?fizice: tremuraturi ale mainilor; scaderea apetitului; insomnii; tulburari gastrice; cresterea tensiunii arteriale; afectiuni ale inimii; afectiuni renale.
Tutunul-se obtine prin uscarea, tocarea si prelucrarea frunzelor de tutun.
Efecte: ?fizice:-ameteli, greturi si chiar varsaturi; bronsite; cancer, ulcer; afectiuni respiratorii, ?psihice:-senzatie de calmare, de concentrare; relaxare; circulatorii, cardiatice; arteroscleroza.
Marijuana- este un amestec verde - cenusiu preparat din frunzele, tulpina si semintele uscate si maruntite ale plantei numite Cannabis sativa (canepa). Hasis este obtinut din aceeasi planta si exista sub forma de rasina (care variaza la culoare de la galben la maro-inchis si negru) sau de ulei vascos. Cel mai adesea marijuana este fumata din tigari rasucite manual. Poate fi insa fumata si din pipe obisnuite sau pipe speciale, numite pipe-cu-apa (water pipes). Unii utilizatori o fumeaza din tigari obisnuite, inlocuind tutunul din ele cu marijuana si amestecand-o si cu alte substante stupefiante (ex.: crack). Marijuana poate fi consumata si sub forma de infuzie (ceai) sau amestecata in mancaruri sau prajituri (engl. cookies). In unele tari este permisa utilizarea marijuanei in scopuri medicale, mai ales in tratamentul cancerului, al SIDA si al glaucomului. 
Este cunoscut faptul ca multe dintre persoanele bolnave de SIDA isi pierd pofta de 
mancare, ori este foarte important pentru ele sa isi pastreze o greutate corporala adecvata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Drogurile Aduc Moartea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!