Previzualizare referat:

Extras din referat:

Diabetul este o boala cronica caracterizata prin nivele ridicate ale gucozei in sange (hiperglicemie). Diabetul apare atunci cand pancreasul nu produce insulina suficienta, sau cand organismul nu poate utiliza eficient insulina produsa. Insulina este un hormon produs de pancreas care ajuta celulele sa preia glucoza din sange si sa o transforme pentru producerea energiei. Deci, boala se declanseaza cand organismul nu are suficienta insulina sau nu poate folosi insulina pe care o are pentru transformarea glucozei in energie. Diabetul Tip 2 (cunsocut si ca diabetul varstei adulte) este cea mai obisnuita forma de diabet. Persoanele cu diabet tip 2 nu pot utiliza eficient insulina. Acestia pot adesea sa-si imbunatateasca starea numai cu modificari in stilul de viata. In multe cazuri medicatia orala este necesara. Cateodata este nevoie de insulina. Aproape 50% dintre persoanele cu diabet tip 2 nu sunt constiente de starea lor.

Cel mai simplu, mai rapid si mai convenabil mod de a va controla singuri glicemia sunt testele vizuale comparative BETACHEK. Acestea nu necesita un aparat, sunt precise si va pot indica daca aveti nivelul glicemiei in limite normale (pragul superior 110 mg/dl). Fie ca sunteti diagnosticat deja cu diabet, fie suspectati ca ati avea diabet, este bine sa va testati glicemia dimineata (a jeun) si la 2 ore din momentul in care ati inceput sa serviti masa (postprandial). Repetati testarea glicemiei in mai multe zile, la intervale diferite de timp. BETACHEK sunt convenabile ca pret si va puteti permite testari frecvente.

Descriere

Betachek este un sistem de testare pentru masurarea concentratiei de glucoza din sangele capilar. Este format din doua pernite, care contin un reactiv absorbant, atasate la unul din capetele bandeletei din plastic. Glicemia poate

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Diabet.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 706 cuvinte
Nr caractere:
10 145 caractere
Marime:
234.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
diabet, insulina, afectiuni, cauze
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Profesorului:
Matei Adriana
Sus!