Cefalosporinele Aminoglicozidele

Extras din referat Cum descarc?

Sunt antibiotice semisintetice, bactericide si cu mecanism de actiune asemanatoare penicilinelor. Sunt rezistente la penicilinaza stafilococilor si la unele enzime ale bacililor gram-negativi. Sunt inactive fata de piocinic si proteus, dar active pe cocii gram-pozitivi. Si unele tulpini de germeni gram-negativi. Nu se vor administra bolnavilor sensibilizati la cefalosporine, cat si la cei sensibilizati la penicilina.
Cefalotina (Keflin) este o cefalosporina care se administreaza parenteral (intramuscular, realizand niveluri sanguine pt. 4-6 h. ). Este greu tolerata, intramuscular (dureri) si intravenos, producand iritatii ale andovenei. Doza pt. adult si pe zi variaza in limitele foarte largi (2-6-10 gr. ) dupa severitatea si localizarea si localizarea infectiei.
Cefaloridina este o cefalosporina carese administreaza parenteral, superioara cefalotinei, dar cu efecte importante nefrotoxice.
Sunt antibiotice bactericide cu spectru larg, dar relativ toxice (ato- si nefrotoxice). Cuprind in spectrul lor germeni gram-pozitivi si gram-negativi, cat si bacilialcooloacidorezistente (de exemplu, bacilul Koch). Streptomicina nu se absoarbe pe cale digestiva si nici nu este distrusa de sucurile digestive. Administrata parenteral, se absoarbe si difuzeaza bine in tesuturi. Este un antibiotic relativ toxic, mai ales pt. nervul acusticovestibular, producand surditate. In caz de insuficienta renala, streptomicina este foarte periculoasa. Se foloseste in tratamentul tuberculozei (asociata cu alte tuberculostatice)  ; in infectii severe (endocardita) in asociere cu penicilina.
Este prezentata in flacoane de 1 gr. Doza zilnica pt. adult este de 1-2gr. /zi, la intervale de timp egale.
Kanamicina este prezentata in flacoane de 1gr. de sulfat de kanamicina. Administrata intramuscular, se absoarbe bine si repede, realizand niveluri sanguine eficiente pt. 8h. Nu se absoarbe pe cale orala. Se concentreaza foarte mult in urina (intre 30-700 ori). Este activa pe coci gram-pozitivi (stafilococ, pneumococi) bacili gram-negativi (Salmonella, Shigella, Klebsiella, Hemofili si bacilul Koch). Este bine tolerata pe cale intramusculara, dar este un antibiotic nefrotoxic. Se foloseste pt. tratamentul septicemiilor, meningitelor, endocarditelor si al infectiilor urinare. Doza zilnica pt. adult este de 1gr, repartizata in 4 prize. Durata tratamentului este de 10-14 zile, urmarindu-se diureza, creatinina sanguina, auzul.
Gentamicina este prezentata in fiole de 2 ml care contin 40 mg de sulfat de kanamicina pe ml. Administrata pe cale orala nu se absoarbe, dar dupa administrarea intramusculara se absoarbe bine. Se concentreaza foarte bine in rinichi de unde se elimina sub forma de activa. Este activa fata de germenii gram-pozitivi (stafilococ, enterecoc, pneumococ), gram-negativi (E. coli, Klebsiella, Salmonela, piocianic). Toleranta locala este buna. Nu va fii administrata la bolnavii cu nefropatii acute sau cronice si la gravide. Doza zilnica pentru un ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Cefalosporinele Aminoglicozidele
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!