Brațul artificial

Cuprins referat Cum descarc?

1. Scurta anatomie a aoselor.
2. Fracturile oaselor lungi-generalitati.
3. Leziuni tegumentare.
4. Tratamentul fracturilor.
5. Anatomia bratului.
6. Artoplastia bratului.
7. Operatia si complicatiile acesteia.
8. Inovatii.


Extras din referat Cum descarc?

Scheletul uman este alcatuit din 206 piese care cuprind oase lungi, oase scurte si oase plate. Oasele lungi sunt constituite din 2 epifize la extremitati(epifiza proximala si cea distala) separate la copii prin cartilajul de crestere de metafize (proximala si distala ), intre ele interpunandu-se diafiza.
La adult, odata cu osificarea cartilajului de crestere, delimitarea intre epifiza si diafiza dispare. Diafiza este alcatuita dintr-un tub de substanta osoasa compacta (corticala) avand in centru canalul medular ce contine maduva osoasa.
Oasele lungi cresc in lungime datorita cartilajului de crestere existent la cele doua extremitati (intre diafiza si metafiza proximala si distala) si in grosime prin intermediul periostului ce inveleste diafiza la exterior.
De exemplu, cartilajul de crestere proximal humeral asigura 80% din cresterea in lungime a humerusului. Distrugerea completa a cartilajului de crestere inainte de osificarea lui completa, va determina o scurtare a osului respectiv, mai importanta daca este distrus cartilajul fertil.
O distrugere partiala poate determina aparitia unei diformitati unghiulare a osului respectiv.
2. Fracturile oaselor lungi. Generalitati.
Oasele lungi intra in alcatuirea scheletului membrelor. Prin intermediul lor se realizeaza miscari de mare amplitudine


Fisiere in arhiva (1):

  • Bratul Artificial.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!