Boli Incurabile

Extras din referat:

Lucrarea de fata supune atentie rolul asistentei medicale de la camera de garda in acordarea ingrijirilor de urgenta, pacientului cu afectiune incurabila, care se prezinta pentru patologie adaugata si disfunctii organice survenite post AVC. Interventiile asistentei medicale ca membru al echipei de ingrijire este de un real folos atat medicului dar mai ales pacientului.

Dupa ce culege informatiile, de la pacient sau de cele mai multe ori de la apartinatori, deoarece acesta fiind sechelar nu poate comunica, le analizeaza, le sintetizeaza, informeaza medicul si apoi in raport de rolul delegat si propriu aplica manoperele de nursing cu impact asupra morbiditatii.

Impactul bolilor neurologice, prin durata lor mare de ameliorare/vindecare, sau prin aspectul deseori definitiv al deficientelor antrenate, reprezinta un factor invalidant de prim rang generator al unor variate si multiple consecinte psihologice si sociale de unde reiese si posibilitatea de recuperare foarte dificila si mai ales desele recaderi sau disfunctionalitati organice

Lucrez la compartimentul garda al spitalului Bumbesti-jiu, unde ponderea cea mai mare a cazurilor prezentate, sunt pacienti a caror boli sunt nevindecabile, poate cel mult recuperabile. Acestia se prezinta la urgenta cu patologie acuta adaugata celei cronice, deseori riscul vital instalat punand in pericol viata, fapt ce impune instituirea de urgenta a manoperelor de nursing corespunzatoare.

Obiectivul lucrarii

Scopul studiului este de a prezenta manevrele de nursing si eficacitatea acestora la pacientii incurabili carora la un moment dat si in anumite conditii li se complica starea de sanatate.

Material si metoda

Studiul clinic retrospectiv realizat,se bazeaza pe prezentarile de caz la Camera de garda a spitalului Bumbesti-jiu in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2005.

Am evaluat un numar de 1255 de pacienti,majoritatea prezentand AVC sechelar complicat cu afectiuni cardiace (HTA,tulburari de ritm cardiac,insuficienta cardiaca decompensata), afectiuni respiratorii (astm bronsic, BPOC ), diabet zaharat si cel mai adesea sindrom vertiginos menieriform.

Motivele pentru care au apelat serviciul de urgenta, au fost,atat patologie adaugata cat si disfunctii organice survenite post AVC, dar si simptomatologie aferenta unei recaderi vasculare cerebrale.

Manoperele de nursing implementate au vizat :

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Boli Incurabile.rtf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
rtf
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Marime:
12.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
afectiuni, inima, diabet
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!