Boala nodului sinusal

Extras din referat Cum descarc?

Sindromul de sinus bolnav reprezinta un grup de tulburari ale ritmului cardiac (aritmii), in care nodulul sino-atrial - stimulatorul natural al inimii - nu functioneaza corect. Disfunctia nodulului sinusal este un tip relativ rar de aritmie (ritm cardiac anormal). 
Nodulul sino-atrial este o zona de celule specializate situata in atriul dreapt care controleaza ritmul cardiac. In mod normal nodulul sino-atrial descarca impulsuri electrice regulate, cu frecventa constanta (60-100 /minut). In sindromul de sinus bolnav, impulsurile electrice sunt anormal descarcate. O persoana cu sindromul de sinus bolnav poate avea un ritm cardiac prea rapid, prea lent, cu pauze lungi sau o combinatie a acestor tulburari de ritm. 
Sindromul de sinus bolnav afecteaza barbatii si femeile de toate varstele, dar este rar diagnosticat la persoanele sub 50 de ani. Desi sindromul de sinus bolnav este rar intalnita la copii, boala se poate dezvolta la copiii care au avut o interventie chirurgicala pe cord deschis, in special daca aceasta este la nivelul atriilor. 
Sindromul de sinus bolnav se dezvolta pe parcursul mai multor ani si poate fi de multe ori dificil de diagnosticat pana cand acesta nu se afla in stadii avansate.
Sindromul de sinus bolnav include urmatoarele tulburari:
- bradicardia-frecventa cardiaca anormal diminuata ( frecventa sinusala mai mica de 60 batai pe minut)
- tahicardia-frecventa cardiaca anormal de rapida (frecventa sinusala mai mare de 100 batai pe minut)
- bradicardia-tahicardia-o combinatie a celor doua in care inima alterneaza intre frecvente diminuate si rapide.


Fisiere in arhiva (1):

  • Boala nodului sinusal.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!