Bazele Fizice ale Imagisticii Medicale

Extras din referat Cum descarc?

Obtinerea unor date cat mai precise privind modificarile de structura  si/sau  functie a organelor interne este esentiala pentru stabilirea diagnosticului dar  si a tratamentului adecvat. Metodele de vizualizare isi propun obtinerea unor astfel de informatii. Pentru obtinerea informatiilor un factor fizic trebuie sa interactioneze cu organul investigat, modificandu-si caracteristicile. Inevitabil aceasta afecteaza organul investigat. Este de dorit ca efectele asupra organismului sa fie cat mai mici (metoda sa fie cat mai putin invaziva). Pentru a se obtine acest lucru trebuie utilizati factori fizici cu energie cat mai mica (de exemplu este de  preferat utilizarea radiatiilor neionizante fata de cele ionizante) 
si in doza cat mai mica, precum  si a unor detectoare cat mai sensibile.  Oricum nu trebuie sa fie folosite excesiv aceste metode daca nu este strict necesar. In acelasi timp este obligatoriu ca informatiile sa se refere la regiuni cat mai mici  si mai bine delimitate ale organismului (rezolutia spatiala sa fie cat mai buna). De asemenea factorii fizici trebuie sa interactioneze cat mai specific cu  tesuturile pentru ca informatiile sa fie cat mai 
diferentiate. Se poate mari specificitatea interactiunilor prin utilizarea substantelor de 
contrast.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bazele Fizice ale Imagisticii Medicale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!