Bacilii Sporulati Aerobi si Anaerobi

Extras din referat Cum descarc?

Reprezentati de genul Bacillus cuprinde urmatoarele specii implicate in patogenie: B. anthracis, B. cereus si B. subtilis. Bacilul anthracis este agentul etiologic al antraxului care poate fi cutanat, gastointestina, pulmonar. Acest bacil infecteaza in special animalele si ocazional omul. 
ETAPELE DIAGNOSTICULUI DE LABORATOR
Recoltare si transportul- produsul patologic este recoltat rapid dupa debutul bolii inaintea instituirii tratamentului cu antibiotice. Produsele patologice in functie de tipul de antrax sunt reprezentate de: secretii din leziunile cutanate, edemul local si sau ganglionii regional, sputa, materii fecale, LCR, probe necroptice, probe alimentare
Examinare microscopica- se bazeaza pe realizarea unor frotiuri colorate Albastru de metilen si Gram. Pe frotiul din produsul patologic se pot observa: leucocite, resturi tisulare, bacili gram pozitivi, de dimensiuni mari, imobili, sporulati cu sporul mare dispus central si care nu deformeaza bacteria, cu sau fara capsula, dispusi izolati izolati sau in lanturi. In coloratia albastru de metilen capsula apare ca un halou transparent in jurul lantului.
Insamantarea- se face pe medii selective in cazul produselor patologice contaminate, in general agentul selectiv din mediu este polimixina B. Pentru decontaminarea produsului patologic poate fi folosit si alcoolul etilic de 950, in proportii egale timp de 30-60 de minute la temperatura camerei, dupa care se preleveaza o anumita cantitate ce poate fi insamantata pe geloza nutritiva sau geloza sange. Dupa insamantare se tine la 370C timp 37-420C.
Izolare- dupa incubare, daca dispersia a fost facuta corespunzator se vor obtine coloniile izolate si se va purcede la identificarea acestora.
Identificarea se face coroborand mai multe criterii:
Morfotinctorial: bacili grosi lungi, capete drepte, cu spor central, ovalar, care nu deformeaza bacteria.
Caractere de cultura: coloniile sunt de tip R, mari, margini neregulate cu prelungiri filamentoase de unde si asemanarea cu capul de meduza, pe mediile cu sange poate apare o zona discreta de sshemoliza.
Caractere biochimice: catalazo+, produce lecitinaza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bacilii Sporulati Aerobi si Anaerobi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!