Aspecte privind rezistența la antibiotice a tulpinilor de enterobacteriacee

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere: Infectia tractusului urinar (ITU) se atribuie catre maladiile infectioase bacteriene cel mai des inregistrate in practica medicala. ITU mai mult de 95 % cazuri sunt provocate de un singur microorganism, cel mai des din familia Enterobacteriaceae. Enterobacteriaceae reprezentand flora indigena a tractului gastrointestinal produc majoritatea ITU. Escherichia coli reprezinta cauza pentru 50-80% dintre cazurile de ITU, iar Klebsiella pneumoniae este agentul etiologic pentru 8-13% dintre cazuri [1,2].

Infectia este o entitate aparte in lumea medicala: este singurul domeniu in care interactioneaza doua fiinte vii dotate cu autonomie si viata proprie: gazda (omul care ne preocupa) si agentul patogen. Si unul si altul pot sa evolueze, sa se apere impotriva agresiunii, sa capete informatii de la vecini si deci sa se adapteze mediului. Evolutia bacteriilor spre rezistenta la antibiotice nu este decat rezultatul acestei adaptari bacteriene [3].

In practica medicala antibioticele sunt printre cele mai prescrise preparate farmaceutice. In ultimii ani, multe microorganisme au devenit multirezistente, fie prin achizitionarea unor ?-lactamaze, fie prin prezenta concomitenta a altor mecanisme de rezistenta. Aceste bacterii sunt responsabile in mare parte de infectiile nosocomiale, care afecteaza pacientii din sediile de chirurgie, cardiologie, terapie intensiva [3].

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte Privind Rezistenta la Antibiotice a Tulpinilor de Enterobacteriacee.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 430 cuvinte
Nr caractere:
9 693 caractere
Marime:
26.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
medicina, antibiotic
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Profesorului:
G.Balan
Sus!