Aspecte Privind Rezistenta la Antibiotice a Tulpinilor de Enterobacteriacee

Extras din referat Cum descarc?

Introducere: Infectia tractusului urinar (ITU) se atribuie catre maladiile infectioase bacteriene cel mai des inregistrate in practica medicala. ITU mai mult de 95 % cazuri sunt provocate de un singur microorganism, cel mai des din familia Enterobacteriaceae. Enterobacteriaceae reprezentand flora indigena a tractului gastrointestinal produc majoritatea ITU. Escherichia coli reprezinta cauza pentru 50-80% dintre cazurile de ITU, iar Klebsiella pneumoniae este agentul etiologic pentru 8-13% dintre cazuri [1,2]. 
Infectia este o entitate aparte in lumea medicala: este singurul domeniu in care interactioneaza doua fiinte vii dotate cu autonomie si viata proprie: gazda (omul care ne preocupa) si agentul patogen. Si unul si altul pot sa evolueze, sa se apere impotriva agresiunii, sa capete informatii de la vecini si deci sa se adapteze mediului. Evolutia bacteriilor spre rezistenta la antibiotice nu este decat rezultatul acestei adaptari bacteriene [3].
In practica medicala antibioticele sunt printre cele mai prescrise preparate farmaceutice. In ultimii ani, multe microorganisme au devenit multirezistente, fie prin achizitionarea unor ?-lactamaze, fie prin prezenta concomitenta a altor mecanisme de rezistenta. Aceste bacterii sunt responsabile in mare parte de infectiile nosocomiale, care afecteaza pacientii din sediile de chirurgie, cardiologie, terapie intensiva [3].


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Privind Rezistenta la Antibiotice a Tulpinilor de Enterobacteriacee.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!