Artroplastia necimentată utilizând ceramici de alumină pentru acoperire și material de legătură

Previzualizare referat:

Extras din referat:

MATERIALUL CLINIC

Raportam experienta noastra clinica cu artroplastia de sold cu ceramica anatomica (AnCA - anatomical ceramic hip arthroplasty) (fabricata de Cremascoli, Milano, Italia), (Fig. 1). Am realizat 694 de implanturi (inclusiv 87 de cazuri de operatii de revizie ) intre noiembrie 1985 si octombrie 1993. Tija, avand forma anatomica, este facuta din aliaj CoCr turnat si are o suprafata cu madrepori pe laturile proximale anterioara, mediala si posterioara. Intreaga suprafata a tijei este acoperita prin pulverizarea plasmei cu ceramica. Gatul ascutit la varf poate fi ajustat cu un cap de 32 mm din alumina densa la trei adancimi de insertie diferite - 4, 0, +4 mm modificand lungimea gatului. Manseta facuta din alumina densa, este conturata de un inel filetat din aliaj TiAl6Va4 inalt de 18 mm si este acoperita cu granule poroase de alumina (Poral(R)) tridimensionale pe suprafata externa a calotei ramase.

S-au folosit diferite tipuri de proteze AnCA, diferentele dintre ele sunt prezentate in tabelul 1. S-au distins trei factori principali in implanturile AnCA: materialul ceramic (Ostalox(R) si Biolox(R) ), designul mansonului (cu sau fara gauri in calota) si acoperirea tijei (alumina sau hidroxiapatita). Ostalox(R) este o marca inregistrata pentru ceramica aluminoasa IMEC (Caravaggio, Bergamo, Italia) care nu a atins standardul in 1979, 150 6474, in principal pentru lipsa controlului asupra marimii cristalelor, care s-a descoperit mai tarziu a fi de 7?m.

Din cele 694 de implanturi, 27 (3,9%) au necesitat revizuire. Rata de revizie a mansonului (tabelul 2). Rata reviziilor cupelor din Ostalox(R) (AnCA tip I si II) a fost 9,6% inclusiv un caz (nr. 4) de pierdere septica. Rata reviziilor a scazut la 0,7% in cazul cupelor Biolox(R), utilizate din 1987. Printre tije, cele acoperite cu alumina (AnCA tip I, II si III) au avut o incidenta a reviziilor de 4,3% (11 cazuri), care a scazut la 1% (3 cazuri) cu tije acoperite cu hidroxiapatita (utilizate din iulie 1990), inclusiv o pierdere septica acuta.

Scopul acestui capitol nu este descrierea datelor clinice in detaliu; aceste date sunt utilizate doar pentru a ilustra utilizarea aluminei in artroplastia totala de sold.

CERAMICA DIN ALUMINA

Ceramicile sunt amestecuri de oxizi metalici intr-o stare de energie joasa. Ulterior ele sunt stabilizate si pot fi considerate cel mai inert din punct de vedere chimic si biologic dintre toate materialele. Ceramicile pe baza de oxid de aluminiu (Al2O3 = alumina) au fost utilizate din 1970 ca material brut pentru fabricarea de componente ale protezelor de sold, cand experientele clinice in artroplastia totala de sold (THA = total hip arthroplasty) cu legare ceramica - ceramica a fost inceputa de Boutin, apoi urmat de altii, chirurgi germani.

Aproximativ doua milioane de capete ceramice au fost produse de cinci dintre cei mai importanti producatori: Cerasiv/Feldmuhle (Germania); Desmarquest (Franta); Kyocera (Japonia); Metoxit (Elvetia); si Morgan Matroc (Marea Britanie). Cerasiv/Feldmuhle pretinde ca a vandut 1,3 milioane de capete ceramice (Biolox(R)), in pincipal in tarile europene. Aproximativ 90% din productia trecuta au fost capete de 32 mm sau de 28 mm in diametru. Astazi, 70% din capetele produse de Cerasiv/Feldmuhle au diametrul de 28 mm. In Statele Unite si Franta, capetele de zirconie devin mai populare, in proportie de 10% pe piata capetelor ceramice. Printre cauzele esecului in artroplastiile de sold, fracturarea capului de alumina si uzura capului sau mansonului sunt cele mai importante.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Artroplastia necimentata utilizand ceramici de alumina pentru acoperire si material de legatura.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 178 cuvinte
Nr caractere:
16 614 caractere
Marime:
19.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Tag-uri:
ceramica, alumina, material clinic
Predat:
la liceu
Sus!