Apiterapia

Extras din referat Cum descarc?

I. APITERAPIA
1. Definitie. Apiterapia
2. Mentionare si apreciere. Istorie
3. Miere. Polen. Ceara. Laptisorul de matca. Propolis
Apiterapia reprezinta terapia traditionala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul de albine si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului in vederea sanatatii corpului omenesc.
Mentionare si apreciere. Istorie. Produsele albinei s-au inscris de la inceputul preistoriei in randul elementelor naturale folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi pentru combaterea si prevenirea durerii si suferintelor omului. Practica traditionala a apiterapiei dateaza din vremurile inemoriale ale istoriei umane. Primele comunitati mai dense de oameni au aparut pe Valea Indului cam in jurul anului 3000 I.H
Mierea este bogata in zaharuri simple (glucoza si fructoza) si dispun de o putere totala de indulcire mai mare decat a zaharului.
Valoarea nutritiva a mierii nu se limiteaza la aceea a zaharului, mierea continand si cantitati mici de vitamine (vit. B, C), vitamina B1, in anumite sortimente de miere reprezinta carburant pentru celulele organismului.
Elementele minerale (Ca, Fe, P) pe care le intalnim in mierea poliflora si in mierea de masa, aminoacizii liberi, enzimele, completeaza paleta de elemente nutritive de care organismul nostru beneficiaza de cate ori mancam miere.
Roua de miere este acea substanta dulce, limpede si vascoasa, uneori solidificata, ce se gaseste in anumite perioade ale anului pe frunzele, ramurile sau tulpinile plantelor.
Polenul este cea mai importanta hrana structurala pentru albine. Polenul asigura producerea laptisorului de matca si a cerii. Pe langa rolul important pe care il are in viata albinelor, polenul prezinta o importanta capitala din punct de vedere biologic, deoarece reprezinta elementul sexual barbatesc ce contribuie la fecundarea florilor, respectiv formarea semintelor si perpetuarea speciilor vegetale. Are o compozitie foarte complexa, continand pe langa o proportie importanta de proteine, zaharuri, grasimi si substante minerale si o insemnata cantitate de vitamine (B1, B5, B2, C, D, E, A), contine de asemenea provitamine (coroteroizi) cu un rol insemnat in procesele de digestie, asimilatie si aparare a organismului.
Ceara nu este un produs vegetal ci o "transpiratie" a albinelor. Lucratoarele stranse in ciorchine secreta ceara care este eliminate sub forma de mici pelicule translucide din ultimele patru inele abdominale.
Ceara este un produs de excretie pe care albino il produce consumand miere si polen. Mirosul si culoarea cerilor variaza dupa regiuni si flora, la fel ca si la miere.
Laptisorul de matca este un produs glandular excretat in faringe de catre glandele frontale, numite si furingiene. Are un continut ridicat de protein, de vitamine precum si faptul ca aceasta hrana produsa de glandele albinei determina dezvoltarea ovarelor viitoarei matci. Laptisorul de matca nu este un medicament, ci un aliment natural.
Propolisul se prezinta sub forma unei mase solide de culoare brun-cafenie, cu nuante verzui, cu structura neomogena, aspect marmorat, consistent dura si cu urme de impuritati. Pentru obtinerea unui preparat bogat in substante active este necesar sa se selecteze blocurile de propolis urmarindu-se mai ales ca acestea sa nu contina un procent ridicat de ceara, impuritati sau semne de degradare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Apiterapia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!