Alimentația Mixtă Și Artificiala

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere
Contraindicatii de alimentarea la san
Hipogalatia
Alimentarea mixta si artificiala a sugarului
Cerinte pentru alimentarea artificiala a sugarului (volumul si frecventa)
Clasificarea formulelor lactate folosite in alimentarea sugarului
Bibliografie

Extras din referat:

PLAN: Introducere Contraindicatii de alimentarea la san Hipogalatia Alimentarea mixta si artificiala a sugarului Cerinte pentru alimentarea artificiala a sugarului (volumul si frecventa) Clasificarea formulelor lactate folosite in alimentarea sugarului Bibliografie Introducere. Nou-nascutul este o fiinta mica care in primul rind are nevoie de ingrijire, hrana si atentia mamei.

Primele saptamini sint necesare pentru a fi impreuna si pentru al cunoaste mai bine. Pentru a te obisnui mai usor cu noul rol trebuie sa invatam a intelege necesitatile copilului.

Dupa nastere, in primele 6-8 ore, nou-nascutul se afla intr-o stare mai excitanta, o stare de vioiciune: el analizeaza lumea din jur, cere des sa fie hranit, supravegheaza si prinde privirea mamei si a tatalui, si face totul ca sa fie observat si mingiiat sau ingrijit. Primele ore este perioada cind se infiripa relatia intre copil si cei care-l inconjoara. In acest timp fiti alaturi de copil cit mai mult: imbratisati-l, luati-l in brate, deoarece contactul fizic actioneaza pozitiv pentru inceperea alaptarii la sin, cunoasterea a ceia ce nu e cunoscut, adaptarea la nou s. a. Daca copilul este satul, a primit atentie si ingrijirile necesare, el va avea un somn indelungat si profund, timp in care se va odihni dupa nastere. Si mama are nevoie de odihna si timp pentru asi restabili fortele. Un sfat pentru mame spune, fiti impreuna cu copilul, pentru ca in aceste momente sinteti linistita si nu aveti de ce va ingrijora, fiind alaturi de copil, veti sti cind e flamind si trebuie hranit, Aceste ore petrecute impreuna sint importante pentru urmatoarele luni.

Este absolut normal daca in primele zile dupa nastere greutatea copilului scade. Insa, pierderea in greutate nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea initiala a nou-nascutului. Foamea, care survine in rezultatul pierderii in greutate, face ca nou-nascutul sa suga mai des si il impune sa depuna mai mult efort pentru a primi cantitatea de lapte de care are nevoie. Laptele se adauga, peste citeva zile copilul devine mai linistit si suge mai mult, insa mai rar. Scaderea in greutate se stopeaza la a 3-5 zi, dupa care copilul incepe a adauga in greutate. La sfirsitul celei de a 2 saptamini dupa nastere, greutatea se restabileste, desi, de obicei, aceasta se intimpla mai repede. Inainte de orice, este necesar de precizat si de retinut ca in alimentatia sugarului procesele metabolice sunt deosebit de intense, predomina net si constant anabolismul exprimat prin cresterea pondero-statuara in primul an de viata, neintalnita in nici o alta parte a vietii, respectiv de 6. 000 g si 30 cm. De asemenea, procesele metabolice sunt imature, instabile si usor dereglabile, cu cat sugarul este mai mic, din cauza insuficientei dezvoltari morfofunctionale a organelor reglatoare neuroendocrine. Functiile secretorii digestive sunt imperfecte, cu atat mai mult cu cat sugarul este mai mic.

Principiile fundamentale de care trebuie tinut ...

Bibliografie:

1.Cursurile conspectului.

2. Ecaterina Stasii, Ion Puiu ,,Alimentatia copilului sanatos,,-Chisinau 1997,Fundatia medicala din Moldova.

3.Trifan N. Nicolae ,,Puericultura si Pediatrie,,-

Bucuresti 1997,Editura Medicala

4. OMS//Alimentatia sugarului si copilului mic.

5. www.familia.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alimentatia Mixta Si Artificiala
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 854 cuvinte
Nr caractere:
19 271 caractere
Marime:
22.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
Alimentatie, sanatate
Predat:
la master
Materie:
Medicină
Sus!