Alcoolismul

Extras din referat

Bolile genetice sunt determinate inainte de nastere si deci sunt congenitale, prezente la nastere. Totusi unele dintre ele se pot manifesta mai tarziu in alte perioade de viata, inclusiv la adult. De asemenea este important sa punem semnul egalitatii intre congenital si genetic, deoarece exista anomalii congenitale negenetice, produse de agresiuni embrio-fetale exercitate de unii agenti externi (virusul rubeolei, alcoolismul matern sau unele medicamente). Bolile genetice sunt deseori familiale regasindu-se si la alti membri ai familiei bolnavilor. Aceasta nu este o regula absoluta deoarece exista destule boli genetice sporadice, in care bolnavul (ce a suferit o mutatie noua) este singurul membru afectat al familiei, sau exista boli negenetice familiale prezente la mai multe persoane dintr-o familie care au acelasi mediu de viata (de exemplu: alcoolismul).
Alcoolismul este manifestarea constienta sau nu, prin care individul cauta satisfacerea nevoii de a consuma alcool indiferent de mijloace sau consecinte, pentru a evita starile psihice neplacute. Consumul este determinat de dependenta fizica si dependenta psihica. Este o boala cronica influentata de factorii genetici si de mediu. Se caracterizeaza prin pierderea controlului asupra consumului de alcool.
In general se apeleaza la consumul de alcool cand apare teama fata de ceva. Dependenta de alcool cauzeaza in timp tulburarea relatiilor interpersonale, reducerea sentimentelor de responsabilitate,neglijarea educatiei copiilor,intarzierea si absenta de la locul de munca,divort.
Alcoolismul cauzeaza moartea prematura prin supradoza,complicatii organice asupra creierului,ficatului inimii si multor alte organe.
Contribuie la sinucidere,omucidere, accidente de masina si alte evenimente traumatice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Alcoolismul.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!