Albirea Dintilor

Extras din referat Cum descarc?

Fiecare dintre noi tinjeste dupa un zimbet alb, stralucitor. Il putem avea? Da, daca ne albim dintii. Pentru albirea dintilor exista o gama larga de produse si proceduri. Cum le alegem, care sunt cele mai bune? . Sa aflam! Care este cea mai buna metoda? Mai intii, poti incepe prin a-ti forma si a-ti mentine obiceiuri pentru o buna igiena dentara. Un obicei bun pentru igiena dentara este periajul dintilor cel putin de doua ori pe zi. Daca o poti face mai des este cu atit mai bine, insa este foarte probabil sa nu te poti spala pe dinti dupa fiecare masa. Asadar, este bine sa folosesti ata dentara pentru a-ti curata spatiile dintre dinti dupa masa, astfel, dintii tai vor arata mai bine pina cind vei putea folosi periuta. De asemenea, in acest mod vei elimina resturile de alimente sau alte substante, care in timp, dauneaza sanatatii dintilor. Pentru cei care vor mai mult exista o gama din ce in ce mai larga de produse destinate albirii dintilor. Mai intii avem pastele de dinti cu efect de albire (pe baza de fluor), gelurile si benzile de albire. Apoi sunt procedeele de albire, care pot fi efectuate numai de medicii dentisti. Acestea includ tratamentele cu gel peroxid, detartrarea dintilor (curatarea tartrului) si plombarea cariilor (presupunind mai multe sedinte). Un alt procedeu este albirea dintilor prin tratament cu laser. Se numeste ARGON si bineinteles, este scump, dar ce nu am face pentru un zimbet fermecator? Se efectueaza tot de catre medicul dentist. Implica acoperirea dintilor cu gel peroxid si apoi expunerea lor, astfel impachetati, pe perioade scurte la unda laser. Astfel, peroxidul elibereaza oxigen, care in final, elimina petele de pe dinti. Desigur nu putem uita de metodele de albire a dintilor cu substante din propria casa. Aceste metode nu sunt privite cu ochi buni, insa, datorita asa-ziselor efecte negative asupra sanatatii noastre si a dintilor nostri. Motiv pentru care se incurajeaza folosirea metodelor enumerate mai sus in detrimentul tratarii dupa ureche. Cum alegem? O etapa importanta in alegerea produsului sau a procedeului de albire a dintilor este compararea. Nu va grabiti, comparati produsele. Iata si citeva elemente pe care trebuie sa le luati in considerare: cereti parerea celor care au folosit produsele care va intereseaza (astfel veti obtine o imagine separata de cea oferita de compania producatoare), aflati tot ce puteti legat de aceste produse, comparati doua produse de acelasi tip (rezultatul va fi mult mai eficient decit daca veti compara doua produse diferite), interesati-va si analizati cu atentie contraindicatiile si efectele secundare aferente fiecarui produs.
De asemenea, asteptati-va sa auziti pareri diferite, prin urmare, daca doriti rezultate cit mai rapide mergeti la dentist. Totodata igiena dentara folosita are un rol important in folosirea oricarei metode de albire a dintilor. Asadar, inainte de a alege, puneti-va la punct igiena dentara. Mergeti la dentist cel putin o data la sase luni. In ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Albirea Dintilor
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!