Toxiinfecții alimentare produse de Escherichia Coli

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1543
Mărime: 65.58KB (arhivat)
Publicat de: Cosmin N.
Puncte necesare: 5
Facultatea de Medicina Veterinara
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Timisoara
Materie: medicină veterinară și sănatate publică

Extras din referat

Articolul 1

Prevalența rezistenței antimicrobiene în Escherichia Coli izolată de carnea de vânzare cu amănuntul din Tokyo, Japonia.

Acest studiu și-a propus să analizeze tendința rezistenței antimicrobiene la Escherichia coli obținută din carnea de vânzare cu amănuntul.

S-au examinat susceptibilitățile a 1115 cazuri de E.coli izolate obtinute de la pui, carne de vită, carne de porc și carne de mistreț la din 2011 până în 2017 in Tokyo la 14 antimicrobiene (ampicilină, cefotaximă (CTX), streptomicină, gentamicină, kanamicină, tetraciclină (TC), cloramfenicol, acid nalidixic, ciprofloxacină, sulfametoxazol-trimetoprim, fosfomicină, amikacin, imipenem. Din totalul izolatelor testate, 18,7% (135/721)de la pui, 77,0% (117/152) din carne de vită, 46,6% (89/187) din carne de porc, 100% (28/28) din venonă și 92,6% (25/27) din carnea de mistreț au fost

Mai mult, rezistența TC a fost cea mai frecventă, cu rate de până la 56,7% (409/721) și 40,6% (76/187) în izolatele de pui și, respectiv, de porc. Rezistența CTX a fost detectată în 4,9% (25/506) dintre izolatele de pui domestici și 23,7% (51/215) din izolatele din puiul importat. Rata de rezistență CTX la izolatele de pui domestici a fost semnificativ mai mică în 2016 (0,9%, 1/111) și în 2017 (0,8%, 1/121) decât în 2012 (10,6%, 17/161).

În concluzie, izolatele de E. coli din carnea de vânzare cu amănuntul au fost cel mai frecvent rezistente la TC, iar rezistența CTX a fost mai mare în izolatoarele E. coli de la puiul importat decât în izolatele E. coli de la puiul domestic.

Articolul 2

Compararea prevalențelor și a rezistențelor antimicrobiene ale izolatelor de Escherichia Coli din diferite carne cu amănuntul din Statele Unite ale Americii, 2002 până în 2008.

Izolatele de Escherichia coli au fost recuperate din programul național de carne al sistemului de monitorizare a rezistenței antimicrobiene și au fost examinate pentru sensibilitatea la antimicrobiene. Probele de carne cu amănuntul (n = 11.921) din patru state americane colectate în perioada 2002-2008 constând din 2.988 piept de pui, 2.942 curcan măcinat, 2.991 carne de vită măcinată și 3.000 de probe de tocat de porc. Au fost recuperate în total 8.286 de izolate de E. coli. Cele mai multe probe contaminate cu organismul au fost puiul (83,5%) și curcanul (82,0%), urmate de carnea de vită (68,9%) și carnea de porc (44,0%). Rezistența a fost cea mai frecventă la tetraciclină (50,3%), urmată de streptomicină (34,6%), sulfametoxazol-sulfisoxazol (31,6%), ampicilină (22,5%), gentamicină (18,6%), kanamicină (8,4%), acid amoxicilină-clavulanică ( 6,4%) și cefoxitină (5,2%). Mai puțin de 5% dintre izolate au rezistență la trimetoprim, ceftriaxona, ceftiofur, acid nalidixic, cloramfenicol și ciprofloxacină. Toate izolatele erau sensibile la amikacin. În comparație cu izolatele de carne de vită și de porc, izolatele de carne de pasăre au avut un procent mai mare de rezistență la toate medicamentele testate, cu excepția cloramfenicolului, la care izolatele de porc au avut cea mai mare rezistență. Mai mult de jumătate din izolatele de curcan (56%) au fost rezistente la mai multe medicamente(≥3 clase), comparativ cu 38,9% de pui, 17,3% din carne de porc și 9,3% din izolate de vită.

Rezultatele au arătat că E. coli a fost frecvent prezentă în carnea de vânzare cu amănuntul, iar rezistență la antimicrobiene diferă în funcție de originea animală a izolatelor.

Bibliografie

1. D.Bârzoi, S.Meica, M.Nrgrut - Toxinfectiile Alimentare, Ed.Diacon Coresi, Bucuresti 1999

2. Nestorescu N., Popovici Marcela - Toxinfectiile alimentare, Ed. Medicala

3. Denisa Mihele - Igiena Alimentatiei, Ed. Medicala, 2008

4. Michael S. Donnenberg - The 2e of Escherichia coli, Ed. Academic Press, Maryland, USA 2013

5. Vanessa Sperandio, Carolyn Hovde - Enterohemorrhagic Escherichia coli and Other Shiga Toxin-Producing E. coli, ASM Press; 1 edition (May 1, 2015)

6. https://ro.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli

7. D.Bârzoi, S.Meica, M.Nrgrut - Toxinfectiile Alimentare, Ed.Diacon Coresi, Bucuresti 1999

8. Nestorescu N., Popovici Marcela - Toxinfectiile alimentare, Ed. Medicala

9. Denisa Mihele - Igiena Alimentatiei, Ed. Medicala, 2008

10. Michael S. Donnenberg - The 2e of Escherichia coli, Ed. Academic Press, Maryland, USA 2013

11. Vanessa Sperandio, Carolyn Hovde - Enterohemorrhagic Escherichia coli and Other Shiga Toxin-Producing E. coli, ASM Press; 1 edition (May 1, 2015)

12. https://ro.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli

Preview document

Toxiinfecții alimentare produse de Escherichia Coli - Pagina 1
Toxiinfecții alimentare produse de Escherichia Coli - Pagina 2
Toxiinfecții alimentare produse de Escherichia Coli - Pagina 3
Toxiinfecții alimentare produse de Escherichia Coli - Pagina 4
Toxiinfecții alimentare produse de Escherichia Coli - Pagina 5
Toxiinfecții alimentare produse de Escherichia Coli - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Toxiinfectii alimentare produse de Escherichia Coli.docx

Alții au mai descărcat și

Evidențierea speciei listeria monocytogenes în unele produse alimentare

INTRODUCERE Listerioza este o maladie infectioasa, frecvent de origine alimentara, comuna omului si numeroaselor specii de animale (în particular...

Toxoplasmoza extraintestinală la pisică

Toxoplasmoza – Sporozooza sistemica,produsa de protozoarul diheteroxen Toxoplasma gondii ,ce afecteaza mamiferele, pasarile si omul; boala,...

Antrax

DEFINITIE Antraxul este o boala infectioasa sporadico-enzootica comuna animalelor domestice si salbatice,produsa de o bacterie denumita BACILLUS...

Trichineloza-Zoonoza

Zoonoza cosmopolita, cu manifestari clinice grave la om si asimptomatica la animale omnivore,rozatoare si carnivore, trichineloza are...

Te-ar putea interesa și

Implementarea HACCP - studiu de caz cașcaval afumat

Introducere Statisticile au pus în evidenţă îmbolnăviri alimentare produse de consumul de lapte pasteurizat, lapte praf, îngheţată, produse...

Implementarea sistemului de siguranță a alimentelor conform principiilor HACCP într-o unitate de fabricare a brânzeturilor

1. SISTEME DE MANAGAMENT A CALITATII Sistemul de management a siguranţei recunoscut pe plan internaţional, care şi-a dovedit eficienţa în toate...

Puncte critice de control în fabricarea smântânii

I. Smântâna - produs alimentar I.1 Materia primă. Condiţii de calitate Smântâna este un produs lactat, compus din grăsimea ridicată la suprafața...

Metode Moderne de Control Microbiologic al Alimentelor

I. Microorganismele patagone transmisibile la om prin alimente 1. Microbiologia produselor alimentare Microbiologia produselor alimentare,...

Colibaciloză

1. Caractere generale Enterobacteriaceele sunt prezente în intestinul animalelor şi al omului, iar fecalele conţin peste 1010 per gram...

Înlocuirea produselor alimentare

COMPOZITIA CHIMICA A ALIMENTELOR Vitaminele Vitaminele sunt substante organice cu rol functional insemnat, care se gasesc in cantitate mica in...

Implementarea Sistemului HACCP pentru Brânza Telemea

I.Scopul lucrării HACCP este o metodă sistematică de identificare, evaluare şi control a riscurilor asociate produselor alimentare. Cercetările...

Aplicarea sistemului HACCP la brânzeturi

Aplicarea sistemului H.A.C.C.P. la fabricarea branzeturilor Statisticile au pus in evidenta imbolnaviri alimentare produse de consumul de lapte...

Ai nevoie de altceva?