Salmonella

Extras din referat Cum descarc?

Salmonella este un gen de bacteria patogena intestinala care cauzeaza unele boli infectioase, care apartine familiei Enterobacteriacease. Cu toate acestea Salmonella este una dintre principalele cause ale gastroenteritei provocata de consumul de alimente si bauturile contaminate in toata lumea si este de asemenea un important agent pathogen al animalelor. Salmoneloza este o infectie zoorotica (poate fi transmisa de la oameni de la animale).
Nomenclatura Salmonellei a fost revizuita de-a lungul anilor si se bazeaza pe caracteristicile biochimice si serologice. Multi microbiologi folosesc acum o clasificare care recunoaste doar doua specii ale Salmonellei. Acestea sunt S.enterica (care include 6 subsepcii) si S.bongori. Subspecia cea mai importanta in toxinfectia alimentara este S.enterica subspecia enteric.
Genul Salmonella poate fi impartit in serotipuri, din care exista o mare majoritate ( >2500).Majoritatea serotipurilor(cateodata mentionati ca serovaluri) apartin specie S.enterica si doar 20 apartin S. bongoli.
Salmonella Enterico, subspecia Enterica contine aproape 1500 de serotopi, incluzand majoritatea serotipilor in care sunt cunoscuti pentru producerea toxinfectiei alimentare. In conformitate cu clasificarea acceptata in present, un exemplu de modalitate corecta de a desemna un serotip poate fii Salmonella Enterico, subspecie Enterico, serotip Enteritidis , de si conventia perminte din fericire ca acest lucru sa fie abreviat ca salmonella Enteritidis ( S.Enteritidis ). In plus , fiecare serotip de salmonella poate fi impartita in continuare de lizotipia. Un tip particular de lizotipie poate fi notate folosind termenul PT. De exemplu, salmonella Enteritidis PT 4 este un organism asociat de obicei cu oua si bolile umane. 
Alte serotipuri commune implicate in bolile umane sunt S. Typhimurium, S. Virchow .
Aparitia in produsele alimentare
Hrana animalelor se poate infecta cu salmonella din alimente si din mediu , iar multe produse alimentare de origine animala cum ar fii carnea , pasarile de curte , ouale si laptele crud pot fi infectate cu agentul pathogen. Numeroase studii care demonstreaza contaminarea alimentelor cu salmonella au fost effectuate. De exemplu in anul 2005 un vast studio European a aratat ca pe o scara larga unu din 5 comercianti au gainile infectate cu salmonella, Luxemburg si Suedia avand cel mai scazut nivel de infectie, iar Portugalia,Polonia si Republica Ceha avand cel mai inalt nivel de infectie ( infectare ) . Un studiu din Marea Britanie a raportat nivelul de contaminare al pasarilor de curte de 5, 7 % in 2001 si un studiu din 2003 ca nivelurile de contaminare a oualelor produse au fost de 0,34 % . In Statele Unite testarea a inceput inca din 2003 si a constatat ca din probele din care si pasarile de curte au fost contaminate cu Salmonella. 
Bacteria
Produsele proaspete pot fi , de asemenea infectate cu Salmonella de la animale si de la sursele de mediu. Virusul pathogen a fost tinut deoparte de rosi , salata , salata de verdeturi, semintele incoltite, sucul de fructe , pepenele galben si nuci. 
Alimentele gatite si gata de consumat pot deveni contaminate ca urmare a contaminari acestora cu alimentele crude. Desi contaminarea se poate produce, ca urmare a contactului direct se poate sa apara de asemenea prin intermediul suprafetelor de preparare a hranei sau echipamentele utilizate in prepararea alimentelor atat crude cat si gatite. O mare varietate de alimente procesate sau dovedit a fi contaminate cu Salmonella incluzand ciocolata, cerealele de la micul dejun . untul de arahide , chipsurile de cartofi aromate , carnea , branza fermentata , laptele pudra si inghetata. 
Caracterizarea pericolelor
Efectele asupra sanatati
Unele serotipuri de salmonella au un spectru de gazda limitat ( ele provoaca boli specific si adesea grave intr-unul sau cateva specii de animal ) cum ar fi S.Typhi si S.Paatyphi , la oameni ( la oameni provoaca febra tifoida ) , S.Dublin la bovine si S.Cholerasuis la porci. Acestea nu sunt luate in considerare aici . Forma cea mai obisnuita a toxiinfectiei alimentare este cauzata de non-febra tifoida , care invadeaza celulele mucoase intestinului subtire. Aceste organism cauzeaza gastroenteerita cu durata intre 1 - 7 zile , cu simptome care include diaree , dureri abdominal , stari de greata , varsaturi si frisoane , ceea ce duce la deshidratarea si dureri de cap. Persoanele sensibile , cum ar fi tineri , persoanele in varsta si cei care sunt imunocomomisi pot dezvlota , uneori simptome mai severe de la non-febra tifoida cum ar fi Salmonella septicemia , sau afectiunile cornice , cum ar fi artita reactiva. Rata de deces de infectie cu non-febra tifoida salmoneloze este < 1 % , desi acesta cifra este mai mare , randul unor grupuri , in special persoanele in varsta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Salmonella.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!