Pesta Porcină

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pesta porcina clasica este o boala infectioasa, foarte contagioasa produsa de un virus, ce afecteaza porcii domestici si salbatici. Dificultatile in combaterea acestei boli sunt date de faptul ca boala are focalitate naturala (mistretii sunt rezervor de virus).

Prevenirea aparitiei acestei boli pe teritoriul tarii noastre, pana la 1 ianuarie 2002, s-a realizat prin vaccinari, care au fost obligatorii la tot efectivul de porci din gospodariile populatiei si din fermele de porci ale persoanelor fizice si juridice.

Incepand cu 1 ianuarie 2002, in vederea pregatirii aderarii Romaniei la Uniunea Europeana (urmare a politicii existente iin Uniunea Europeana, politica impusa si pentru viitoarele state membre, printre care si tara noastra, pentru a putea efectua comert cu porcine vii, carne si preparate din carne de porc, Romania a trebuit sa aplice strategia de nevaccinare contra pestei porcine clasice incepand cu anul 2003), s-a dispus nevaccinarea porcilor contra acestei boli, initial in 12 judete situate in partea de vest a tarii, ulterior masura a fost extinsa pentru toata tara, cu exceptia porcinelor domestice din unitatile cu activitate de reproductie, aprobate sanitar veterinar si a mistretilor. Aceasta

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pesta Porcina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 378 cuvinte
Nr caractere:
7 473 caractere
Marime:
54.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină Veterinară
Tag-uri:
afectiuni, boala, tratamente
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină Veterinară
Sus!