Mierea a fost descoperita acum 6 milenii, apicultura urmand a fi utlizata in secolul VII i.Hr, drept marturie stand papirusurile egiptene si tablitele mesopotamiene. Scrierile din Antichitate arata ca mierea era utilizata drept antiseptic, tonifiant, sedativ, febrifug, aperitiv, digestiv sau ingredient in cremele de infrumusetare. O data cu scaderea utilizarii mierii ca sursa de indulcire si cresterea utilizarii zaharului rafinat, s-au extins considerabil afectiunile organismului uman neadaptat inca la un consum ridicat de zaharuri rafinate: obezitate, boli cardiovasculare. Mierea toxica este produsa ca rezultat al hranirii albinelor de pe anumite specii de plante, plante ce secreta un nectar cu proprietati toxice. Otrava provine din tutu, dar mierea toxica nu este produsa de albinele ce viziteaza florile de tutu in cautare de nectar sau polen, ci mai degraba de albinele ce aduna mana produsa de o insecta (Scolypopa Australis sp. ), un purice ce suge seva acestor plante si secreta mana.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).