Mierea toxică și importanța ei

Extras din referat Cum descarc?

Mierea a fost descoperita acum 6 milenii, apicultura urmand a fi utlizata in secolul VII i.Hr, drept marturie stand papirusurile egiptene si tablitele mesopotamiene. 
Scrierile din Antichitate arata ca mierea era utilizata drept antiseptic, tonifiant, sedativ, febrifug, aperitiv, digestiv sau ingredient in cremele de infrumusetare. 
O data cu scaderea utilizarii mierii ca sursa de indulcire si cresterea utilizarii zaharului rafinat, s-au extins considerabil afectiunile organismului uman neadaptat inca la un consum ridicat de zaharuri rafinate: obezitate, boli cardiovasculare. 
Mierea toxica este produsa ca rezultat al hranirii albinelor de pe anumite specii de plante, plante ce secreta un nectar cu proprietati toxice.  
Otrava provine din tutu, dar mierea toxica nu este produsa de albinele ce viziteaza florile de tutu in cautare de nectar sau polen, ci mai degraba de albinele ce aduna mana produsa de o insecta (Scolypopa Australis sp. ), un purice ce suge seva acestor plante si secreta mana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mierea Toxica si Importanta Ei.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!