Mierea toxică și importanța ei

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 10 în total
Mărime: 1.30MB (arhivat)
Publicat de: Claudiu Dogaru
Puncte necesare: 3

Extras din referat

Mierea a fost descoperitǎ acum 6 milenii, apicultura urmând a fi utlizatǎ în secolul VII î.Hr, drept mǎrturie stând papirusurile egiptene şi tǎbliţele mesopotamiene.

Scrierile din Antichitate aratǎ cǎ mierea era utilizatǎ drept antiseptic, tonifiant, sedativ, febrifug, aperitiv, digestiv sau ingredient în cremele de înfrumuseţare.

O datǎ cu scǎderea utilizǎrii mierii ca sursǎ de îndulcire şi creşterea utilizǎrii zahǎrului rafinat, s-au extins considerabil afecţiunile organismului uman neadaptat încǎ la un consum ridicat de zaharuri rafinate: obezitate, boli cardiovasculare.

Mierea toxică este produsă ca rezultat al hrănirii albinelor de pe anumite specii de plante, plante ce secretă un nectar cu proprietăţi toxice.

Otrava provine din tutu, dar mierea toxică nu este produsă de albinele ce vizitează florile de tutu în căutare de nectar sau polen, ci mai degrabă de albinele ce adună mana produsă de o insectă (Scolypopa Australis sp. ), un purice ce suge seva acestor plante şi secretă mana.

Conținut arhivă zip

  • Mierea Toxica si Importanta Ei.ppt

Alții au mai descărcat și

Toxoplasmoza extraintestinală la pisică

Toxoplasmoza – Sporozooza sistemica,produsa de protozoarul diheteroxen Toxoplasma gondii ,ce afecteaza mamiferele, pasarile si omul; boala,...

Antrax

DEFINITIE Antraxul este o boala infectioasa sporadico-enzootica comuna animalelor domestice si salbatice,produsa de o bacterie denumita BACILLUS...

Trichineloza-Zoonoza

Zoonoza cosmopolita, cu manifestari clinice grave la om si asimptomatica la animale omnivore,rozatoare si carnivore, trichineloza are...

Te-ar putea interesa și

Miere de albină ecologică

Consumatorii moderni doresc garanţii în ceea ce priveşte produsele cumpărate, în sensul ecologizării acestora. Acesta este motivul pentru care...

Apiterapia

I. INTRODUCERE a) Definitie Apiterapia inseamna tratarea celor mai diverse afectiuni cu produse apicole natural, fara nici o prelucrare, sau cu...

Conservanți alimentari

Cap. I Introducere Conservanţii alimentari sunt compuşi chimici capabili să reducă sau să stopeze creşterea microorganismelor, prevenind...

Conservanți folosiți în industria alimentară

Cererea tot mai mare de produse alimentare care se inregistreaza duce la o supraproductie si o oferta variata din partea producatorilor alimentari....

Intoxicația cu plante ce conțin alcaloizi pirolizidinici

1. Introducere Alcaloizii pirolizidinici (AP) reprezinta unul dintre cele mai importante grupuri de toxine vegetale din lume, si reprezinta o...

Obținerea produselor eco de calitate în fermele și gospodăriile agroturistice

INTRODUCERE Mierea e cel mai sanatos aliment natural si nu degeaba se spune ca pe Taramul Fagaduintei curg rauri de miere. Putina lume stie ca...

Analiza Cost-Beneficiu Mierea de Albine

INTRODUCERE Mierea (din latină mellis; în greacă μελιττα înseamnă "albină") este un produs apicol obţinut prin transformarea şi prelucrarea...

Consecințele consumului de zahăr

Introducere Alimentaţia este un proces voluntar şi conştient, şi de aceea educabil. Aceasta depinde de o decizie liberă a individului. Alimentaţia...

Ai nevoie de altceva?