Intoxicatia cu Benzodiazepine

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 2-4
2. Farmacologie(chimie&mecanism de actiune) 5-6
3. Farmacocinetica 7
4. Interactiuni 8
5. Toxicitate 9
6. Semne si simptome 10
7. Tratament 11
8. Utilizare veterinara 12
9. Tabel benzodiazepine si proprietati 13
10. Tipuri de benzodiazepine si reprezentantii lor 14
11. Structuri moleculare 15-18
12. Bibliografie 19


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
O benzodiazepina, uneori abreviata cu "benzo"este un drog psihoactiv de baza a carui structura chimica este o fuziune a unui inel de benzen si un inel diazepina. Prima benzodiazepina, clordiazepoxide (Librium), a fost descoperita accidental de Leo Sternbach in 1955 si pusa la dispozitie, in 1960 de catre Hoffmann La Roche, care a comercializat, de asemenea, diazepamul (Valium), din 1963.
Benzodiazepinele sporesc efectul acidului gamma-aminobutiric (neurotransmitator inhibitor), care are efecte sedative, hipnotice, anxiolitice (anti-anxietate), anticonvulsivante, relaxant muscular si amnezic.Aceste proprietati fac benzodiazepinele utile in tratarea anxietatii , insomniei, agitatie, convulsiilor, spasmelor musculare, retinerea de la alcool si ca premedicatie pentru proceduri medicale sau dentare. Benzodiazepinele sunt clasificate ca actionand pe termen scurt, mediu sau lung.Benzodiazepinele care actioneaza pe termen scurt sau intermediar sunt preferate pentru tratamentul de insomnie;benzodiazepinele care actioneaza pe termen lung sunt recomandate pentru tratamentul de anxietate.
Benzodiazepinele sunt in general sigure si eficiente pe termen scurt, cu toate ca deficientele cognitive si efectele paradoxale, cum ar fi agresiunea sau dezinhibarea comportamentala, ocazional, sa apara. Utilizarea pe termen lung este controversata datorita efectelor adverse psihologice si fizice, eficacitatii si deoarece benzodiazepinele sunt predispuse a provoca toleranta, dependenta fizica, iar la incetarea utilizarii lor,provoaca un sindrom de retragere.Restrictia de benzodiazepine, in general, duce la imbunatatirea sanatatii fizice si psihice.Persoanele in varsta au o crestere a riscului de a suferi de pe urma efectelor adverse de scurta si lunga durata. 
Exista controverse cu privire la siguranta benzodiazepinelor in timpul sarcinii. In timp ce ele nu sunt teratogene majore, incertitudinea ramane daca acestea produc palatoschizisul la un numar mic de animale si daca efectele neuro-comportamentale apar ca rezultat al expunerii prenatale;acestea sunt cunoscute ca o cauza a simptomelor de sevraj la nou-nascuti. Benzodiazepinele pot fi luate in supradoze si pot provoca pierderea constientei. Cu toate acestea, ele sunt mult mai putin toxice decat predecesorii lor, barbituricele, si rareori rezulta moartea atunci cand o benzodiazepina este administrata singura. Cand combinate cu alte deprimante ale sistemului nervos central, cum ar fi alcoolul si opiaceele,creste potentialul de toxicitate. Benzodiazepinele sunt de obicei utilizate abuziv si luate in combinatie cu alte droguri de abuz.
Prima benzodiazepina descoperita, clordiazepoxidul (Librium), a fost sintetizata in 1955 de Leo Sternbach in timp ce lucra la Hoffmann-La Roche privind dezvoltarea de tranchilizante.
Proprietatile farmacologice ale compusilor pregatite initial au fost dezamagitoare, iar Sternbach a abandonat proiectul. Doi ani mai tarziu, in aprilie 1957, co-lucratorul Earl Reeder a observat un compus "frumos cristalin" ramas de la proiectul intrerupt, in timp ce acesta facea curatenia de primavara in laborator. Acest compus, mai tarziu numit clordiazepoxide, nu a fost testat, in 1955, din cauza ca Sternbach se concentrase pe alte probleme. Asteapta rezultatele farmacologice, care urmeaza sa fie negative si in speranta de a publica constatarile legate de chimie, cercetatorii au prezentat o baterie standard de teste pe animale. In mod neasteptat, compusul a aratat sedativ foarte puternic, anticonvulsivant si efecte de relaxare musculara. Aceste constatari clinice impresionante au dus la introducerea sa, rapid in intreaga lume in 1960 sub numele de brand ,,Librium".


Fisiere in arhiva (1):

  • Intoxicatia cu Benzodiazepine.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!