Indolii

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 12 în total
Mărime: 795.11KB (arhivat)
Publicat de: Valeria Ifrim
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Se gãsesc în:

Broccoli

Varzã de Bruxelles

Conopidã

Ridichi

Napi

Hrean

Fragi

Zmeurã

Indolii sunt alcaloizi halucinogeni sau pseudohalucinogeni, toţi fiind compuşi pe bazã de azot. Nucleul indolic al halucinogenelor apare frecvent sub formã de derivaţi triptaminici. Este compus din radicalii metil şi pirol. Un motiv pentru care se acordã o mare importanţã halucinogenelor cu nucleu indolic este asemãnarea lor structuralã cu serotonina (5-hidroximetiltriptaminã).

Serotonina deţine un rol major în biochimia sistemului nervos central. Un studiu asupra funcţionãrii triptaminei halucinogenice ar putea explica experimental fiziologia serotoninei.

O situaţie similarã celei dintre halucinogenele indolice şi serotonina existã între mescaline, un halucinogen feniletilaminic din cactusul peyote şi hormonul norepinefrina (noradrenalina). Aceste similitudini chimice între compuşii halucinogenici şi compuşii neurohormonali ar putea ajuta la explicarea activitãţii halucinogenelor şi chiar a unor procese ale sistemului nervos central. Alţi halucinogeni, tropanii, (izoquinolinele,quinolizidinele şi izoxazolul) au o acţiune halucinogenicã mai blândã şi pot avea un mecanism de acţiune diferit.

Conținut arhivă zip

Te-ar putea interesa și

Managementul Petrolului

C A P I T O L U L 1 ZĂCĂMINTE DE PETROL Noţiuni introductive Zăcămintele de petrol au fost şi sunt încă o mare bogăţie şi în acelaşi timp o mare...

Microorganisme în alimente - factorii intrinseci și extrinseci care influențează calitatea ecologică a produselor alimentare

INTRODUCERE Prezenţa în alimente a microorganismelor are o importanţă deosebită pentru calitatea, salubritatea şi starea lor de prospeţime....

Mușețelul și usturoiul

1. STUDIU DE LITERATURĂ 1.1 Consideraţii generale privind plantele medicinale. În trecuturile îndepărtate ale existenţei omului pe Terra, regnul...

Produse alimentare de origine vegetală - fructe exotice proaspete - aspecte nutriționale și dietetice

Omul a intuit dintotdeauna ca fructele sunt o comoara pentru sanatate. In trecut, aceasta intelepciune s-a concretizat in maxime cum ar fi "un mar...

Metode rapide de determinare a parametrilor microbiologici în carne și produse din carne - e-coli, salmonella

1.Introducere Influenţa alimentelor asupra sănătăţii omului este un aspect de actualitate. Deoarece stilul de viaţă al timpurilor noastre este...

Coloranții alimentari

I.Introducere Gradul de evolutie a societatii a impus si in industria alimentara extinderea preocuparilor pentru cresterea nivelului cantitativ si...

Poluarea Biologică a Apei

INTRODUCERE Conform legii 458/2002 apa potabilă trebuie să fie sanogenă şi curată, ceea ce înseamnă că trebuie să fie lipsită de orice fel de...

Influența temperaturii și a duratei de păstrare asupra nivelului unor antioxidanți din produsele vegetale

1. INTRODUCERE 1.1. COMPOZIŢIA CHIMICĂ A LEGUMELOR ŞI ACŢIUNEA BENEFICĂ A ACESTORA În medicina tradiţională, confirmată în mare parte de...

Ai nevoie de altceva?