Indolii

Extras din referat Cum descarc?

Se gasesc in:
Broccoli
Varza de Bruxelles
Conopida
Ridichi
Napi
Hrean
Fragi
Zmeura
Indolii sunt alcaloizi halucinogeni sau pseudohalucinogeni, toti fiind compusi pe baza de azot. Nucleul indolic al halucinogenelor apare frecvent sub forma de derivati triptaminici. Este compus din radicalii metil si pirol. Un motiv pentru care se acorda o mare importanta halucinogenelor cu nucleu indolic este asemanarea lor structurala cu serotonina (5-hidroximetiltriptamina).
Serotonina detine un rol major in biochimia sistemului nervos central. Un studiu asupra functionarii triptaminei halucinogenice ar putea explica experimental fiziologia serotoninei. 
O situatie similara celei dintre halucinogenele indolice si serotonina exista intre mescaline, un halucinogen feniletilaminic din cactusul peyote si hormonul norepinefrina (noradrenalina). Aceste similitudini chimice intre compusii halucinogenici si compusii neurohormonali ar putea ajuta la explicarea activitatii halucinogenelor si chiar a unor procese ale sistemului nervos central. Alti halucinogeni, tropanii, (izoquinolinele,quinolizidinele si izoxazolul) au o actiune halucinogenica mai blanda si pot avea un mecanism de actiune diferit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Indolii.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!