Previzualizare referat:

Extras din referat:

IMUNOSUPRESIA

Imunosupresia-numita, de asemenea, imunodepresie, este acea inhibitie a reactiilor excesive sau anormale ale sistemului imunitar si este indicata global in alergii, cancere, boli autoimune (caracterizate printr-o dereglare a sistemului imunitar, care ataca insusi organismul subiectului) si in rejectiile de grefa.

(http://www.dictionar.romedic.ro

Curca D.-Tratat de fiziopatologie generala,Editura Printech,Bucuresti,2008)

Existenta tuturor organismelor vii este conditionata de activitatea unor mecanisme de rezistenta si de imunitate, capabile sa protejeze individualitatea lor chimica, prin mecanisme de recunoastere si diferentiere a substantelor proprii (self) de cele straine (nonself). In mod normal, aceste mecanisme sunt perfect tolerante fata de moleculele self, dar se activeaza si reactioneaza mai mult sau mai putin viguros pentru a indeparta, a neutraliza sau a distruge substantele nonself.

Mecanismele de rezistenta si imunitate sunt prezente pe toata scara evolutiva a organismelor, incepand cu bacteriile si devin complexe odata cu evolutia. Celulele bacteriene poseda mecanisme de protectie a individualitatii genetice, reprezentate de:

-fenomenele de restrictie mediate de prezenta unor sisteme enzimatice specifice (enzime de restrictie), care recunosc moleculele straine de ADN, le cliveaza la nivelul unor situsuri specifice, rezultand fragmente mai mici, sensibile la actiunea exo- si endonucleazelor;

-fenomenele de reparatie genetica dependente de activitatea unor sisteme enzimatice care recunosc modificarile ADN induse de mutatii sau de lipsa de fidelitate a mecanismelor de replicare, transcriere si traducere genetica, corectandu-le fie complet (sistemele error free) sau minimalizand erorile in cazul sistemelor reparatorii predispuse la erori (error prone systems).

La plantele superioare, mijloacele de aparare specifica, aparent sunt absente, dar exista o gama larga de modalitati de aparare nespecifica: ? continuitatea si integritatea tesuturilor epidermice, acoperite sau impregnate cu substante impermeabile pentru virusuri si microorganisme;

-rezistenta fiziologica conferita de continutul inalt de zaharuri reducatoare, prezenta taninurilor, a diferitilor acizi organici, a pseudoanticorpilor cu activitate hemaglutinanta in sucurile vegetale.

La protozoare, procesele de recunoastere asigura selectia hranei, identificarea partenerilor pentru conjugare la parameci, iar la cele parazite, procesele de recunoastere mediaza interactiunea cu gazda.

LA NEVERTEBRATE

Desi nu au sistem limfoid, nevertebratele recunosc si raspund la substantele nonself, la fel de eficient ca si vertebratele. La ele functioneaza o diversitate de mecanisme, unele fiind inductibile. Raspunsul este de scurta durata si nu are specificitate fata de agentul infectios patogen. Raspunsul imun al nevertebratelor se aseamana calitativ cu cel inascut al vertebratelor mediat de celulele fagocitare si de moleculele neimunoglobulinice.

Bibliografie:

Beaton D. B. Effects of stress and psychological disorders on the immune system, http://www.personalityresearch.org/papers/beaton.html

Buligescu I. Hepatitele Cronice-Edit.Medicala,Buc 1976

Curca D.-Tratat de fiziopatologie generala,Editura Printech,Bucuresti,2008

Equine Infectious Anemia (Swamp Fever) Dr. B. Wright - Veterinary Scientist, Equine and Alternative Livestock/OMAFRA

Olinescu A.,Panait M.-Introducere in imunologie.Editura Info Medica, Bucuresti,2004

Raducanescu H.-Compendiu de imunologie veterinara.Editura Fundatiei << Romania de Maine >>,Bucuresti,1999

Tashjian, R., ed. 1985. Equine infectious anemia: a national review of policies, programs and future objectives. Amarillo, TX: American Quarter Horse Association: 223

http://www.agroinfo.ro/detaliu_referat.php?id_referat=309

http://www.animalutze.com/forum/viewtopic.php?t=2273&postdays=0&postorder=asc&start=15

http://www.dicitionar.romedic.ro

http://ebooks.unibuc.ro/biologie/mihaiescu/10.htm

http:// www.emea.europa.eu/vetdocs/PDFs/EPAR/virbagenomega

http://images.google.ro/images?hl=ro&q=formule%20chimice&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

http:// www.omafra.gov.on.co/english/livestock/horses/facts/89-114.htm

http://www.preferatele.com/docs/biologie/2/imunologie-tumorala3.php

http://www.referat.ro/

http://www.topsanatate.ro/articol/parazitul-demodex-19681.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Feline_immunodeficiency_virus

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Imunosupresia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
49 pagini
Imagini extrase:
49 imagini
Nr cuvinte:
12 810 cuvinte
Nr caractere:
78 663 caractere
Marime:
515.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină Veterinară
Tag-uri:
boala, inhibitie, sistem imunitar, alergie, cancer, imun, imunitar, organism
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină Veterinară
Profesorului:
D. Curca
Sus!