Flux Tehnologic în Fermele de Porci

Referat
4.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 24 în total
Mărime: 2.07MB (arhivat)
Publicat de: Alin Ichim
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tibru Ioan
REFERAT PREZENTAT IN FACULTATEA DE MED. VET. DIN TIMISOARA

Extras din referat

Pentru a intelege fluxul tehnologic in fermele de porci, mai intai vom prezenta componentele acestui flux si totodata vom explica fiecare componenta in parte cu specificul ei si conexiunile componentelor acestui flux. Pentru inceput vom discuta componenta de unde pleaca acest flux, aceasta fiind maternitatea.

Este punctul de inceput al fluxului tehnologic dintr-o ferma.

Scroafele si scrofitele sunt intoduse cu 7-10 zile inaintea termenului de fatare, asigurand astfel adaptarea animalelor cu boxele individuale, cu mirosul si cu furajarea care se schimba o data cu intrarea acestora in hala de maternitate.

Aici sunt tinute mai bine sub observatie de catre personalul ingrijitor si bineinteles de medicii veterinari.

In ultimul timp, pentru o mai buna conduita se recurge la sincronizarea fatarilor cu ajutorul preparatelor hormonale pentru a preintampina fatarile in decursul zilei fiind astfel asistate de personal si de Medicii Veterinari.

Dupa perioada de alaptare a purceilor(23-30z), perioada decursa in maternitate are loc plecarea purceilor cat si a scroafelor in celalalte puncte ale fluxului tehnologic

Scroafele se vor grupa si vor pleca spre sectorul de reprod. Unde in decurs de 5 zile dupa intarcare vor intra i calduri nat./ sau se vor induce caldurile hormonal.

Purceii se vor selecta dupa aspectul exterior cat si dupa pedigreul parintilor. Dupa aceste criterii de baza se vor lua hotarari in privinta trimiterii purceilor intarcati si/sau scrofitelor la ingrasat sau la testarea lor pentru reproductie.

Dupa iesirea din maternitate, purceii de prasila se vor duce in hale pentru cresterea purceilor de prasila fiind separati pe sexe, pentru a se furaja mai calitativ pentru perioada pana la atingerea maturitatii sexuale (7-8 luni).

Dupa atingerea maturitatii sexuale, scrofitele vor fi mutate in halele unde se vor face insamantarile naturale si/sau artificiale, iar vierusii vor fi dusi in boxe separate pentru dresarea de sarituri pe “fantom” pentru a li se testa sperma din punctde vedere calitativ si cantitativ, si respectiv, a se lua hotararea pt intrarea lor la monte naturale dar cel mai des pentru montele artificiale.

Conținut arhivă zip

  • Flux Tehnologic in Fermele de Porci.ppt

Alții au mai descărcat și

Bolile Chirurgicale ale Pielii la Animale

CAPITOLUL 1 ARGUMENT 1.1. ANALIZATORUL CUTANAT Analizatorul cutanat are rolul de a culege excitatiile termice, tactile si dureroase având...

Bolile aparatului digestiv la animale

CAPITOLUL I DIGESTIA Prelucrarea furajelor în organismul animal se realizeaza prin mijloace mecanice de triturare si maruntire (dintii, limba),...

Tehnologia Abatorizării Cărnii de Pasăre și Aprecierea Calității ei

1. Introducere. Carnea de pasăre Până la sfârşitul celui de al II-lea război mondial, producţia de carne de găină s-a realizat în sisteme...

Sisteme de creștere ale vacilor de lapte

In fermele vacilor de lapte activitatea de productie se desfasoara pe sectoare: sectorul vacilor de lapte; sectorul maternitate si cresterea...

Ameliorarea Producției de Lapte la Populațiile de Caprine prin Încrucișări cu cele mai Bune Rase Specializate

Introducere Aplicarea unor sisteme moderne de ameliorare a caprelor presupune completarea metodelor clasice folosite pentru îmbunatatirea...

Salmoneloza suinelor

Salmoneloza suină Salmonelozele sunt boli infecţioase, cu răspândire universală ce afectează toate speciile de animale domestice şi numeroase...

Antraxul

1. Generalitati Fig. 1: Bacillus anthracis Ca multi alti membri al genului Bacillus, Bacillus anthracis poate forma spori ce pot supravietui in...

Avortul la Animale Domestice

Capitolul I ARGUMENT 1.1 STADIILE DE DEZVOLTARE ALE PRODUSULUI DE CONCEPTIE Produsul de conceptie parcurge în dezvoltarea sa mai multe etape sau...

Te-ar putea interesa și

Evaluarea comparativă a calității carcaselor de bovine și suine obținute în cadrul SC Coscovele SRL

CAPITOLUL I ABATORIZARE ANIMALELOR DE INTERES ECONOMIC TEHNOLOGII DE ABATORIZARE 1.1. Pregătirea animalelor de interes economic pentru tăiere...

Importanța produselor din carne în alimentația umană

INTRODUCERE În paralel cu schimbările rapide ale stilului de viaţă de astăzi se modifică şi stilul de hrană al societăţii , precum şi noile...

Așezarea și Perceperea Veniturilor Bugetare la SC Safir SRL

CAP. I Prezentarea generala a S.C. SAFIR S.R.L. 1.1. Scurt istoric al societatii comerciale Societatea Comerciala SAFIR S.R.L. Valeni – Vaslui...

Organizarea calității totale a produselor la SC Agricola Internațional SA Bacău

INTRODUCERE Continutul conceptului de „calitate totala” Satisfacerea cerintelor clientilor prin cresterea calitatii produselor si serviciilor...

Evoluția creșterii porcilor la îngrășat

INTRODUCERE Integrarea în Uniunea Europeană a impus adaptarea producţiei cărnii de porc la cerinţele pieţii comunitare care solicită o calitate...

Înființare a unei ferme de porcine până la obținerea baconului la un efectiv de 200 de capete

CAPITOLUL I 1.1. Importanța creșterii suinelor Necesarul de carne pentru consum este în continuă creştere, atât pe plan mondial cât şi în ţara...

Stabilirea Tehnologiilor de Producție Într-o Unitate de Creștere Intensivă a Suinelor Cu O Capacitate de 135 Scroafe

Capitolul I Introducere 1.1 Importanţa creşterii suinelor Porcul domestic este, alături de câine, cel mai vechi animal domesticit de oameni. Se...

Organizarea Reproducției Economice a Animalelor

Înmultirea sau reproductia animalelor - însusire esentiala a organismelor vii - prezinta o importanta deosebita în sporirea efectivelor si...

Ai nevoie de altceva?