Epilepsia canina

Cuprins referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE ...3
2. SCOPUL SI OBIEVTIVELE ..4
3. DIFERENTA EPILEPSIEI INTRE OM SI CAINE ..5
4. TIPURI DE CRIZE ...6
5. TIPURI DE EPILEPSIE ...6
6. TRATAREA EPILEPSIEI .7
7. CONCLUZII SI RECOMANDARI .8
8. BIBLIOGRAFIE 9


Extras din referat Cum descarc?

1.INTRODUCERE
Una dintre cele mai des intalnite afectiuni ale cainilor este epilepsia, boala care, intr-adevar, este mai des intalnita la anumite rase de caini. Spre exemplu, Beagle, Border Collie, Cocker Spaniel, Dachshund, German Shepherd, Golden Retriever, Poodle sau Husky. Dar simpla apartenenta la vreuna dintre aceste rase nu inseamna, obligatoriu, si imbolnavirea de epilepsie. Ci doar ca riscul este mai mare.
Epilepsia face parte din grupul neuropatiilor functionale, alaturi de afectiuni precum: coreea, mioclonia, parapsihozele, boala fricii si altele. Se esi peu ca neuropatiile functionale I tulburari nervoase lipsite de un substrat lezional nervos care sa fie direct corelat cu manifestarea clinica foarte evidenta. S-a esi peut ca aparitia bolii se petrece, in general, la cainii de sex esi peut, cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 5 ani.
Cauzele principale, cu rol important in aparitia epilepsiei sunt: tumorile pe creier, loviturile la cap, ingerarea de substante otravitoare (cum ar fi mercurul sau insecticidele), diverse tipuri de paraziti, precum si malnutritia sau deshidratarea. De retinut, insa, este faptul ca, primele esi de imbolnavire pot fi observate abia la 6 luni, sau chiar la 3 ani de la evenimentul responsabil de aparitia bolii.
Manifestarea acestei boli se observa prin convulsii musculare, insotite de pierderea cunostintei. In tot acest timp, cainele intepeneste, picioarele I se misca de parca ar merge si saliveaza in mod necontrolat. De asemenea, se intalnesc si caini care nu-si pierd cunostinta, iar, in acest caz, trupul lor este cuprins de un tremurat puternic. Inainte cu 2 sau 3 zile (sau, uneori, doar cu cateva minute) ca o criza epilectica sa aiba loc, poti observa anumite schimbari in comportamentul cainelui. Astfel, acesta incepe sa schelalaie, sa maraie, sau chiar se repeada la lucruri "invizibile". In plus, se poate observa o stare de neliniste esi peuti. Trebuie mentionat ca in perioada care urmeaza fiecarui atac, animalul se simte dezorientat si, temporar, se intampla ca auzul si vederea sa nu-I functioneze la parametrii normali .
2. SCOPUL SI OBIECTIVELE
Definitiile umane privind epilepsia si clasificarea convulsiilor au fost aplicate rigid cainilor epileptici pentru a investiga daca distributia tipurilor de convulsii si epilepsiile cainilor este comparabila cu cea a fiintelor umane , majoritatea corespundeau tipurilor de convulsii umane , dar au existat si exceptii care se vor descrie in capitolele ce urmeaza. 
In acest referat am incercat sa introduc niste date elementare ce cuprind ceea ce inseamna una din bolile gentice ce tin de erdopatologie , mai exact de bolile genetice ale sistemului nervos. Refeatul contine date despre asemanarile si deosebirile dintre epilepsia la om si cea de la caine, cum se manifesta , cum se trateaza si cam cat de imporatnta este cunoasterea ei in special ca este o boala destul de intalnita si , din pacate , de cele mai multe ori necrutatoare.
Aceasta boala gentica , si multe alte boli neurologice , nu au cea mai profunda explicatie stiintifica , este foarte greu de inteles in special ca boala este de diferite tipuri , iar mai apoi ea se poate manifesta diferit de la individ la individ .


Fisiere in arhiva (1):

  • Epilepsia canina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-toate informatile au fost luate de pe Google Academic , site-uri si carti in format PDF.-
1. ,, Dawn Merton Boothe - Comparison of phenobarbital with bromide as a first-choice antiepileptic drug for treatment of epilepsy in dogs."
2. "International veterinary epilepsy task force consensus proposal: diagnostic approach to epilepsy in dogs".
3. ,,Mette Berendt and Lennart Gram - Epilepsy and Seizure Classification in 63 "
4. "Mette Berendt, Hanne Gredal, Annette Kjaer Ersboll, and Jorgen Alving-Dogs: A Reappraisal of Veterinary Epilepsy Terminology"
Premature Death, Risk Factors, and Life Patterns in Dogs
with Epilepsy"
5. ,,Ranno Viitmaa - Idiopathic epilepsy in Finnish Spitz dogs Epidemiological, clinical and diagnostic aspects (Academic dissertation To be presented, with the permission of the Faculty of Veterinary Medicine, University of Helsinki, for public examination in the Auditorium of Arppeanum, Snellmaninkatu 3, Helsinki, on 15 November 2013, at 12 noon.)"
6. ,, www.sciencedirect.com/journal/epilepsy-research/vol/61/issue/1"


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!