Tratamente termice

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. Rolul functional al piesei 
Capitolul 2. Caracterizarea materialului : compozitie , proprietati
Capitoul 3. Necesitatea aplicarii tratementului termic 
Capitoul 4. Parametrii tehnologici ai tratamentului termic
Capitoul 5. Medii de incalzire si racire 
Capitoul 6. Utilaje de tratament folosite 
Capitoul 7. Modificari structurale caracteristice tratementului termic ales
Capitoul 8. Concluzii


Extras din referat Cum descarc?

Tema de casa
Sa se realizeze procesul tehnologic al tratamentului termic aplicat otelului C45 pentru realizarea semifabricatului ,,corp cilindric hidraulic " .
Capitolul 1. Rolul functional al piesei
Corpul cilindric hidraulic este utilizat in aplicatiile unde este nevoie de forta . Un corp cilindric hidraulic are de obicei o singura tija/piston. 
O caracterisica a acestuia este ca suprafata pistonului difera de suprafata pistonului din partea tijei. Astfel, cilindrul are o forta mai mare de impingere in comparatie cu forta de retragere, direct proportional cu suprafata expusa a pistonului.
In acest fel este afectata si viteza de iesire, respectiv retragerea cilindrului, viteza de retragere fiind astfel mai rapida decat viteza de iesire a cilindrului. Exista insa cilindrii cu tija dubla, acestia avand caracteristicile identice atat la viteza si forta de iesire, cat si la intoarcere.
Exista o gama larga de aplicare a acestora :
-  INGINERIE MECANICA : In acest domeniu, cilindri hidraulici sunt folositi in instalatii de transport, dispozitive de ridicat, prese hidraulice, utilaje de alimentat, linii de productie automate, linii injectie mase plastice, productie de echipament ecologic, etc.
-  AGRICULTURA : In agricultura, cilindri hidraulici sunt folositi pentru utilaje mobile (tractoare, combine de recoltat, incarcatoare, etc.), atasamente la tractoare, echipament fix, despicatoare de lemne, etc.
-  INGINERIE CIVILA : Cilindri hidraulici sunt utilizati pentru utilaje din industria mobila(excavatoare, buldozere, sapatoare) si in atasamente, utilaje de ridicat, utilaje de preparare material, etc.
-  INDUSTRIA NAVALA : Cilindri hidraulici sunt utilizati pentru echipament de transport, directie, echipamente de ridicat, etc.
-  ENERGIE : In industria energetica ,cilindri hidraulici sunt utilizati in statii hidroelectrice pentru a controla portile si a regulariza debitul apei, etc.
-  INDUSTRIA ALIMENTARA : Cilindri hidraulici sunt utilizati la benzile transportoare, linii de productie, etc.
-  INDUSTRIA CONSTRUCTOARE DE MASINI
-  INDUSTRIA AERONAUTICA
Capitolul 2. Caracterizarea materialului : compozitie , propietati
2.1. Generalitati despre otel
a) Elasticitatea este proprietatea unui material de a se deforma sub actiunea solicitarilor mecanice si de a reveni la forma initiala cand solicitarile si-au incetat actiunea.
b) Plasticitatea este proprietatea unui material de a se deforma sub actiunea solicitarilor mecanice si de a nu reveni la forma initiala (de a-si mentine configuratia obtinuta prin deformare) cand solicitarile si-au incetat actiunea.
c) Ruperea este fenomenul de fragmentare a unui material (unei piese) in doua sau mai multe parti sub actiunea unei stari de tensiuni mecanice. Ruperile materialelor (pieselor) metalice se pot clasifica folosind mai multe criterii: 
- modul cristalografic de rupere;
- aspectul ruperii; 
- marimea deformatiilor plastice care preced ruperea.
d) Pentru a evidentia particularitatile comportarii la rupere a materialelor metalice la diferite temperaturi se foloseste (ca incercare de referinta) incercarea la incovoiere prin soc.
e) Fenomenul de deformare lenta si continua in timp a unui material metalic sub actiunea unor solicitari (tensiuni) mecanice constante se numeste fluaj, iar ruperile produse datorita acestui fenomen se numesc ruperi prin fluaj.
f) Fenomenul de degradare a materialelor metalice sub actiunea solicitarilor variabile se numeste oboseala, iar ruperile produse datorita acestuia se numesc ruperi prin oboseala.
g) Duritatea este proprietatea unui material metalic de a opune rezistenta la patrunderea in stratul sau superficial a unui penetrator (corp mai dur).


Fisiere in arhiva (1):

  • Tratamente termice.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Popescu, N., Vitanescu, C., Tehnologia tratamentelor termice, Editura Tehnica, Bucuresti, 1974
2. Radu Nicolae Dobrescu, Adriana Gabriela Plaiasu, Tratamente termice ,Editura Universitatii din Pitesti, 2016
3. Horatiu Vermesan, Pavel Mudura, Bazele teoretice ale tratamentelor termice, Editura universitatii din Oradea, 2001
4. Serban Domsa, Zeno Miron, Indrumator pentru utiizarea fontelor, otelurilor si aliajelor neferoase, Editura Tehnica, Bucuresti, 1985
5. Dulamita, T.; Florian, Em., Tratamente termice si termochimice, E.D.P., Bucuresti, 1982
6. Miclosi, V. Indrumator pentru alegerea otelurilor, Editura Tehnica, Bucuresti, 1966
7. Internet


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!