Tehnologii de Fabricatie a Masinilor

Extras din referat Cum descarc?

Definim procesul de productie al unei intreprinderi constructoare de masini, ca fiind totalitatea actiunilor care concura la obtinerea semifabricatelor (turnare, forjare sau debitare, laminare matritare, etc.), toate formele de prelucrare a lor (mecanica, termica, chimica, electrica), controlul tehnic dimensional si al calitatii in toate etapele de prelucrare, transportul materialelor, semifabricatelor si produselor, asamblarea, vopsirea, impachetarea si expedierea produselor finite.
In procesul de productie, pe langa etapele legate nemijlocit de transformarea materiei prime sau a semifabricatelor in produse finite, numite procese de baza, mai intra si etapele de pregatire si deservire a fabricatiei: procese auxiliare (legate de realizarea S.D.V.-urilor, control tehnic al calitatii, transportul semifabricatelor, pieselor si produselor, expedierea etc.).
1.2. Tipuri de productie
Industria constructoare de masini este (in momentul de fata) caracterizata prin existenta a trei tipuri distincte de productie:
- productia individuala sau de unicate;
- productia de serie;
- productia de masa.
Elementele care definesc si categorisesc tipul de productie sunt: cantitatea produselor fabricate, ciclul de fabricatie, nomenclatura fabricatelor, tipul utilajelor folosite si al S.D.V.-urilor, modul de amplasare al utilajelor, tipurile de semifabricate, reglarea sculelor la dimensiune, calificarea personalului muncitor, indicii tehnico-economici si bineinteles pregatirea fabricatiei.
Productia individuala si de unicate. Se caracterizeaza prin fabricatia unui numar foarte mic de produse de acelasi fel, fie de unicate, S.D.V.-urile folosite sunt universale. In cazul tendintei moderne a rapiditatii in executia de prototipuri cu inalt grad de precizie si calitate este oportuna utilizarea masinilor-unelte cu conducere numerica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii de Fabricatie a Masinilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Atlas-reductoare cu roti dintate, I. Crudu, 1981
Tehnologia fabricarii si a repararii utilajelor tehnologice vol.II, V. Bejan, 1991
Organe de masini, A. Chisiu, 1981
Scule pt melci si roti melcate, Elekes, 1985
www.mec.ugual.ro


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!