Tehnologii de fabricație a mașinilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Definim procesul de productie al unei intreprinderi constructoare de masini, ca fiind totalitatea actiunilor care concura la obtinerea semifabricatelor (turnare, forjare sau debitare, laminare matritare, etc.), toate formele de prelucrare a lor (mecanica, termica, chimica, electrica), controlul tehnic dimensional si al calitatii in toate etapele de prelucrare, transportul materialelor, semifabricatelor si produselor, asamblarea, vopsirea, impachetarea si expedierea produselor finite.

In procesul de productie, pe langa etapele legate nemijlocit de transformarea materiei prime sau a semifabricatelor in produse finite, numite procese de baza, mai intra si etapele de pregatire si deservire a fabricatiei: procese auxiliare (legate de realizarea S.D.V.-urilor, control tehnic al calitatii, transportul semifabricatelor, pieselor si produselor, expedierea etc.).

1.2. Tipuri de productie

Industria constructoare de masini este (in momentul de fata) caracterizata prin existenta a trei tipuri distincte de productie:

- productia individuala sau de unicate;

- productia de serie;

- productia de masa.

Elementele care definesc si categorisesc tipul de productie sunt: cantitatea produselor fabricate, ciclul de fabricatie, nomenclatura fabricatelor, tipul utilajelor folosite si al S.D.V.-urilor, modul de amplasare al utilajelor, tipurile de semifabricate, reglarea sculelor la dimensiune, calificarea personalului muncitor, indicii tehnico-economici si bineinteles pregatirea fabricatiei.

Productia individuala si de unicate. Se caracterizeaza prin fabricatia unui numar foarte mic de produse de acelasi fel, fie de unicate, S.D.V.-urile folosite sunt universale. In cazul tendintei moderne a rapiditatii in executia de prototipuri cu inalt grad de precizie si calitate este oportuna utilizarea masinilor-unelte cu conducere numerica.

Bibliografie:

Atlas-reductoare cu roti dintate, I. Crudu, 1981

Tehnologia fabricarii si a repararii utilajelor tehnologice vol.II, V. Bejan, 1991

Organe de masini, A. Chisiu, 1981

Scule pt melci si roti melcate, Elekes, 1985

www.mec.ugual.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologii de Fabricatie a Masinilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
178 imagini
Nr cuvinte:
41 234 cuvinte
Nr caractere:
237 764 caractere
Marime:
7.52MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
masini, fabricare, tehnologii
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Profesorului:
Radu Sever-adrian
Sus!