Tehnologia de Reparatie, Intretinere si Montaj a Pompelor Centrifugale

Cuprins referat Cum descarc?

1. ARGUMENT. 4
1.1 Planificarea reparatiilor. 5
2. ORGANIZAREA REPARATIILOR IN ATELIERE SI INTERPRINDERI 
PROFILATE.7
3. NOTIUNI GENERALE DESPREPOMPELE CENTRIFUGALE.9
3.1 Functionarea pompelor. Formule de calcul.9
3.2 Clasificarea pompelor centrifugale.11
4. AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE UTILIZARII POMPELOR 
CENTRIFUGALE.13
4.1 Avantaje.13
4.2 Dezavantaje.13
BIBLIOGRAFIE .16


Extras din referat Cum descarc?

1. ARGUMENT
Realizarea reparatiilor de calitate si la un inalt nivel tehnic este asigurata de atelierele reparatoare din cadrul interprinderilor de reparat utilaj frigorifer comercial, care sunt bine dotate cu utilaje, scule si aparataj de masura si control. Atelierele reparatoare sunt asfel organizate, incat sa poate satisface exigenta normelor de calitate superioara, desfasurandu-si lucrarile pe flux tehnologic continuu. Agregatul frigorifer, dup ace este adus din teren cu partiile componente demontate, se depoziteaza intr-o remiza dup ace a fost inregistrat la biroul de primiri si expeditii. In remiza de depozitare sunt numerotate cu placute de inventariere si urgenta reparatiilor planificate, dupa care sunt trecute la sectia de curatare exterioara unde se goleste si agentul frigorigen si ulei frigorific. De aici trec spre sectia de demontare, unde dupa demontare sunt triate, o parte trecand direct la constatare iar altele la sectia spalare-curatare. Din aceste sectii trec in sala masinilor prelucratoare, in continuare spre atelierul de reparat si revizuit evaporatoare si condensatoare iar cele electrice spre atelierul de reparat electromotoare si aparataj electric. Dupa reparatie si revizia generala, piesele sunt trimise la sectia de montaj, unde se face asamblarea, dupa care se trimit la sectia de rodaj amenajata special, se trece apoi la probele finale, receptie si expedierea spre beneficiari.
Pentru asigurarea unor reparatii de calitate, se va avea in vedere dotarea atelierelor cu scule, utilaje, aparataje, instrumente de masura si control functie de numarul reparatiilor lunare si de numarul mediu scriptic. Pe sectii, utilajele se repartizeaza astfe: la sectia de curatare exterioara si golire; un compresor pentru aer comprimat, o instalatie de golire a agentului frigorigen si uleiului, separat pentru clorura de metil si bioxid de surf; la sectia spalare, bai de spalare cu solutii alcaline si detergenti si cuptoare de uscare; prelucrari mecanice; cu o gama larga de masini unelte de prelucrare in tolerantele prescrise de normativele de reparatii printre care si strunguri paralele universale, strunguri revolvere, masini de gaurit, defrezat, raboteze, morteze, masini de rectificat, de alezat si de honuit si lepuit. Instalatie de tratamente termice, scule si aparate de masura si control, micrometer, passametre, microcratoare-comparatoare, tarozi, freze, burghie diferite, sublere, sabloane si altele; la sectia de reparat evaporatoare si condensatoare; instalatie de aer comprimat, aparate de sudura electrica si autogena, utilaje pentru lipire, bai pentru probarea etanseitatii, cuptoare pentru etuvare - uscare; atelierul electric: aparate de masuratori electrice watmetre, valtmetre, ampermetre, ohmetre, banc de probe (stand) si alte scule specifice; sectia rodaj: cu bancuri speciale de rodat pentru verificarea etanseitatii, randamentul si consumul de energie electrica; la sectia de etuvare: cuptaoare de uscare sub vacuum prevazut cu aparatura de reglaj si control.
1.1. Planificarea reparatiilor
In timpul actionarii, agregatele sunt supuse unor uzuri intense, constituind un fenomen complex de inrautatire treptata a exploatarii prin scaderea rentabilitatii, productivitatii si preciziei. Datorita uzurilor ivite si a necestatii reparatiilor planificate, s-a pus un accent deosebit pe organizarea sistemei de reparatii. Exploatarea normala a masinii frigorifere constituie conditia de baza pentru marirea duratei de functionare. Respectiv normele de exploatare tehnica, cresc durata in functionare si durabilitatea totala. Se exclude posibilitatea iesirii din exploatare a utilajelor din cauza uzurii pronuntate, variatii cat mai mici a uzurii pentru intreaga durata de exploatare. Reducere la minimum a timpului de oprire pentru repatratie planificarea in termene scadente a utilajelor (functie de orele de functionare) pentru introducerea in reparatie si a volumului reparatiilor. Reparatiile sunt: curente, mijloci, si capitale. Este stiut ca intretinere curenta a utilajului frigorifer asigura o exploatare buna intre doua reparatii capitale. Intretinerea rationala asigura marimea duratei de exploateare, elimina cauzele care duc la scoaterea din functiune. Pentru a se intocmi un plan anual de reparatii, se va face inventarul tuturor mijloacelor fixe, trecandu-se apoi la intocmirea normelor interne de reparatii. Pentru acesta, se urmareste reglementarea regimului de reparatii, normarea consumului de materiale si piese de schimb. Prin intocmirea normelor de reparatii se urmareste: stabilirea elementelor necesare pentru normarea regimului de reparatii ca; ciclu de reparatii, durata de functionare intre diferite reparatii, durata unei reparatii in zilele calendaristice, complexitatea reparatiilor, orele de lucru/om la masinile unelte pentru executarea reparatiilor si periodicitatea; stabilirea consumului de materiale neceasare executari reparatiilor, stabilirea stocului de piese de schimb pentru reparatiile planificate, normarea si finantarea reparatiilor executate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Reparatie, Intretinere si Montaj a Pompelor Centrifugale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!