Studiul, Organizarea si Functionarea unui Service Auto

Cuprins referat Cum descarc?

I - Studiul,organizarea si functionarea unui service auto
II - Studiul,organizarea si functionarea unei statii ITP
III - Descrierea si desfasurarea activitatilor in perioada de practica


Extras din referat Cum descarc?

STUDIUL,ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA UNUI SERVICE AUTO
a)DEFINIREA UNUI SERVICE AUTO
Un service auto reprezinta o institutie specializata in repararea,intretinerea si imbunatatirea performantelor automobilelor. Aceste institutii pot fi impartite pe mai multe categorii:institutii mici,institutii medii si institutii mari(care contin pe langa aparatura utilizata in repararea si imbunatatirea automobilelor au si statii de inspectie tehnica).
b)CONDITII DE FUNCTIONARE A UNUI SERVICE AUTO
Foarte important intr-un service auto este regimul de respectare a regulilor privind zgomotul sau aruncarea deseurilor astfel incat sa nu afecteze mediul inconjurator.Un service auto poate genera zilnic o multime de deseuri periculoase sau nepericuloase cum ar fi uleiul uzat.Acesta necesita un regim special de utilizare si depozitare. Deasemenea un lucru important este respectarea unor masuri de protectie si ordine interioara pentru evitarea posibilelor accidente.Riscul este destul de mare deoarece personalul autorizat lucreaza cu instrumente ascutite sau cu greutate mare care prin viteza cu care functioneaza sau prin greutatea lor pot provoca rani majore.Astfel este necesar un echipament adecvat.Personalul dintr-un service trebuie sa aiba studii superioare finalizate in domeniul auto,experienta in coordonarea unui service auto,abilitati de organizare,sa fie responsabil si meticulos.
Fiecare service autorizat trebuie sa aiba si sa respecte un program de lucru zilnic cat mai larg ceea ce duce la un numar mai mare de clienti si totodata la un castig pe plan financiar mai mare.Echipamentul cu care este dotat service-ul constituie inca un factor important in atragerea clientilor si totodata usureaza munca angajatilor.Astfel de aparate sunt foarte scumpe si necesita o intretinere speciala si un personal calificat pentru a le controla.
c)FACILITATILE OFERITE DE UN SERVICE AUTO
In service-urile mari pe langa gama larga de servicii pe care o ofera mai apar si alte servicii privind modificarea masinilor(tuningul).Tuningul a devenit o "industrie" foarte dezvoltata in Romania si nu numai care este in continua crestere.Asemenea operatii necesita multa munca dar ofera rezultate pe masura si bineinteles au un pret destul de ridicat.Clientul poate opta pentru imbunatatirea performantelor la partea tehnica,modificare estetica sau imbunatatirea altor elemente ale masini.Aceste "operatii" ajung uneori la sume destul de mari in jurul a cateva zeci de mii de euro.
d)CONCLUZII
In Romania la ora actuala exista o multime de service-uri auto autorizate modernizate cu aparatura de ultima generatie si conditii de lucru ireprosabile care functioneaza conform celor mai inalte standarde impuse de U.E.Cu alte cuvinte aceasta industrie este in continua crestere deoarece autovehiculele au ajuns indispensabile,numarul lor crescand pe zi ce trece,fiecare autovehicul avand nevoie de reparatii sau intretineri la un moment dat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul, Organizarea si Functionarea unui Service Auto.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!