Studiul mijloacelor de reducere activa a poluarii la MAS

Extras din referat Cum descarc?

PREZENTAREA MOTORULUI CU APRINDERE PRIN SCANTEIE
Motorul cu aprindere prin scanteie este un motor cu ardere interna la care initierea procesului de ardere a amestecului format din aer si combustibil se face in interiorul camerei de ardere cu ajutorul unei scantei provenite de la o bujie. Dupa modul de formare a amestecului carburant, motoarele cu aprindere prin scanteie sunt cu injectie directa sau cu formarea amestecului in afara camerei de ardere, in carburator.
In urma arderii amestecului carburant se obtine energie , care este transmisa la roata prin intermediul componentelor dinamice ale autovehiculului.
Exista miliarde de masini pe soselele din lume, si fiecare dintre acestea este o sursa potentiala de poluare a aerului. In special in orasele mari, nivelul poluarii pe care masinile o produc impreuna poate crea mari probleme. 
Pentru a rezolva aceste probleme, orasele, statele si guvernul federal emit legi pentru protectia calitatii aerului si au fost adoptate mai multe legi care limiteaza poluarea care poate fi produsa de masini. 
Pentru a tine pasul cu aceste legi, producatorii de masini au realizat multe imbunatatiri ale motoarelor si sistemelor de alimentare ale masinilor. Pentru a reduce si mai mult emisiile, acestia au dezvoltat un dispozitiv numit convertizor catalitic, care trateaza gazele de esapament inainte ca acestea sa fie evacuate si elimina o parte importanta a poluantilor.
Pentru a reduce emisiile de poluanti, motoarele moderne controleaza cu precizie cantitatea de carburant pe care o consuma. Acestea incearca sa mentina raportul aer-carburant foarte aproape de punctul stoichiometric, care reprezinta raportul ideal calculat pentru aer si carburant.
Teoretic, la acest raport, tot carburantul ar fi ars utilizand tot oxigenul din aer. 
Pentru benzina, raportul stoichiometric este de aproximativ 14,7: adica pentru fiecare litru de benzina vor fi arse 14,7 litri de aer. Amestecul carburant variaza in realitate de la raportul ideal destul de mult in timpul functionarii motorului. In unele cazuri amestecul poate fi sarac (un raport aer-carburant mai mare de 14,7) iar in alte cazuri amestecul poate fi bogat (un raport aer-carburant mai mic de 14,7).


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul mijloacelor de reducere activa a poluarii la MAS.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!