Structura Procesului Tehnologic de Asamblare

Extras din referat Cum descarc?

Structura Procesului
Tehnologic de Asamblare

Asamblarea este imbinarea a doua sau mai multe piese intr-o anumita succesiune, astfel incat sa formeze un produs finit, care sa corespunda scopului pt care a fost proiectat.
Procesul de asamblare reprezinta etapa finala a procesului tehnologic si este executat in general in aceeasi intreprindere in care au fost executate si piesele.
Procesul tehnologic de asamblare cuprinde totalitatea aperatiile de imbinare de verificare a pozitiei lor relative si de receptie dupa asamblarea definitive, a pieselor avand drept scop obtinerea unui produs care sa corespunda in totalitate activitatii pt care a fost proiectat.

Elemente ale asamblarii

1. Piesa este elementul cel mai simplu al asamblaruu executat dintr-o singura bucata: pedalarulment.
2. Piesa de baza reprezinta unitatea cea mai simpla a asamblului sau a subansamblului format din mai multe piese.
3. Subansamblul: este o unitate de asamblare mai complexa, compusa din mai multe piese dintre care una sau mai multe piese de baza sunt asamblate intr-un tot.
4. Ansamblul: constituie o unitate asamblare, formata din doua sau mai multe subansambluri si piese, unite intr-un tot unitary si avand un rol functional bine determinat.
5. Mecanismul: reprezinta o unitate de asamblare cu rol bine determinat din punct de vedere functional care participa integral la functionarea utilajului sau a masinii, avand rolul de transmitere si de transformare a miscarii
6. Asamblul general: este reprezentat de masina sau de instalatia propriu-zisa si este format din toate elementele descries anterior. Fiecare element participa la indeplinire rolului pt care ansamblul a fost proiectat.Documente Tehnologice Necesare
Realizari Operatiei de Asamblare

Acestea sunt: fisa tehnologica, planul de operatii ciclograma asamblarii.
Schema lanturilor de dimensiuni este necesara pt stabilirea succesiunii operatiilor de asamblare, dar si pt realizarea functionalitatii asamblului
Schema de asamblare este succesiunea si logica a operatiilor de asamblare, intocmita dupa o analiza completa a operatiilor de asamblare a grupelor si a subansamblurilor.

Realizarea ansamblului propus spre stadiu se face in modul urmator: coroana melcata este imbinata cu butucul prin intermediul flansei, care are rol de centrare. Dupa ce a fost intocmita schema de asamblare se trece la realizarea de catre tehnolog a fisei tehnologice si a planului de operatii.
Documentele tehnologice necesare proiectarii procesului de asamblare sunt: fisa tehnologica , planul de operatii si ciclograma asamblarii.
Fisa tehnologica este intocmita atunci cand produsul este realizat in productie de unicat sau in serie mica.
Planu de operatii este intocmit la productia de serie si de masa. 

Planurile de operatii contin:
? numerele de ordine ale operatiilor
? fazele succesive ale montarii
? indicatii privind sculele, dispozitivele si verificatoarele necesare realizarii unei operatii
? morna de timp si gradul de calificare a celui ce executa aparitiaPrecizia de prelucrare si asamblare

Precizia de prelucrare reprezinta gradul de asamblare piesei sau a produsului realizat fata de piesa sau produsul proiectat. 
Lipsa preciziei a reperelor asamblate este cauzata de:
? Abateri ale organelor asamblate rezultate din erorilede prelucrare
? Abateri datorate asezarii necorespunzatoare a reperelor 
? Abateri ale grupelor pieselor in miscare
Erorile de prelucrare ale reperelor sunt limitate de tolerante prescrise pentru dimensiunile suprafetelor si de corelatiile dintre ele.
Erorile de pozite apar ca erori ale lanturilor de dimensiuni ale carui element de inchidere va avea o erare ce nu trebuie sa depaseasca toleranta prescrisa.
Precizia dimensionala:DIMENSIUNEA-este marimea care exprima vaoare numerica a unei marimi in unitatea de masura aleasa
ABATERI DIMENSIONALE DE FORMA SI POZITIE
Abateria(A) reprezinta diferenta algebrica dintre dimensiunea considerata si dimensiunea nominala corespunzatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Structura Procesului Tehnologic de Asamblare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!