Sistemul de Răcire cu Lichid al Motorului

Extras din referat Cum descarc?

Cuplul generat de un motor termic este rezultatul transformarii, prin ardere, a energiei chimice in energie mecanica. Doar o parte a caldurii rezultate in urma arderii combustibilului este transformata in lucru mecanic. Un procent semnificat al caldurii este absorbita de piesele mecanice ale motorului. Din acest motiv, pentru ca temperatura maxima a organelor motorului sa fie tinuta sub o valoare critica (aprox. 95 ?C), este necesara racirea fortata a acestora.
Foto: Circuit de racire cu lichid a motorului
Temperatura optima (nominala) de functionare a motorului se situeaza intr-o plaja foarte stransa, de aproximativ 85 - 90 ?C. In jurul acestor temperaturi functionarea motorului este optima, consumul de combustibil si performantele dinamice fiind nominale.
Sistemul de racire al motorului trebuie sa asigure atingerea intr-un timp cat mai scurt a temperaturii nominale de functionare, precum si mentinerea acestei valori in timpul functionarii motorului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Racire cu Lichid al Motorului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!