Sistemul de franare

Extras din referat Cum descarc?

Sa asigure o franare sigura
Sa asigure imobilitatea automobilului in panta
Sa fie capabilde anumite deceleratiiimpuse
Franarea sa fie progresiva fara socuri
Sa nu necesitedin parteaconducatorului un effort prea mare
Sa asigure evacoarea caldurii care ia nastere in timpul franarii
Sa aiba o constructie simpla si usor de intretinut
In figura 1.1 este reprezentata schema de principiu a franei cu tambur si saboti interiori a unei roti Solidar cu roata 1, incarcata cu sarcina Gr , se afla tamburul 2 , care se roteste in sensul indicat de figura cu viteza unghiulara - Sabotii 3 sunt articulati in punctele 4 pe talerul franei care nu se roteste cu roata , fiind fix.
La apasarea pedalei 7, cama 6 , prin intermediul parghiei 8 , se roteste si apasa sabotii asupra tamburului. In aceasta situatie , intre tamburi si sabotii apar forte de frecare ce pot da nastere la un moment de franare Mf, care se opune miscarii automobilului. 
In cazul sabotului articulat , apropierea acestuia de tambur de realizeaza prin rotirea in jurul unui punct fix.
Sabotul flotant se apropie de tambur printr-o miscare compusa dintr-o rotatie si o translatie.
Extinderea utilizarii franelor cu disc la automobile se explica prin numeroasele avantaje pe care le prezinta in raport cu franele cu tambur , cele mai importante fiind:posibilitatea maririi suprafetelor garniturilor de frecare ; sensibilitatea redusa fata de variatia coeficentului de frecare ; distributia unforma a presiunii pe suprafetele de frecare si drept consecinta , uzarea uniforma a garniturilor si necesitatea reglarii mai rare a franei; suprafata mare de racire si conditi bune pentru evacuarea caldurii; stabilitatea in functionarea la temperature joase si ridicate; echilibrarea fortelor axiale si lipsa fortelor radiale ; posibilitatea functionarii cu jocuri mai mici intre suprafetele de frecare, ceea ce permite sa se reduca timpul de intrare in functiune a franei; inlocuirea usoara a garniturilor de frecare- ; realizeaza reglarea automata a jocului dintre suprafetele de frecare printr-o constructie mai simpla- ; nu produce zgomot in timpul franarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de franare.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!