Sisteme Flexibile de Fabricatie

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul I - Consideratii generale privind SFF.4
1.1 Conditiile necesare SFF.5
1.2 Avantajele SFF.6
1.3 Neajunsurile SFF.7
Capitolul II - Notiunea de flexibilitate.8
2.1 Motorul de inferenta.9
2.2 Situatia actuala a procesului SFF.11
Concluzii finale.14
Bibliografie.15


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Prin sisteme flexibile de fabricatie intelegem acel grup de maini-unelte cu comanda numerica prevazute cu un sistem automat de transport prin care sunt legate. Totodata, cand vorbim de sisteme flexibile de fabricatie avem in vedere si manipularea pieselor, sculelor comandate prin intermediul calculatorului. 
Prin acest proces se realizeaza prelucrarea automata in serii micii, dar si mijlocii a oricarei piese de provenienta tehnologica cu precizarea ca aceasta prelucrare automata se obtine in limitele unei capacitati si ale unui algoritm de fabricatie prestabilit. 
Din cele mentionate mai sus, putem identifica patru functii principale ale sistemelor flexibile de fabricatie (SFF), anume:
a) functia de prelucrare automata a pieselor;
b) Functia de depozitare, transport si manipulare automata;
c) Functia de comanda automata a componentelor sistemului;
d) Functia de supraveghere, control si diagnostic automat.
Capitolul I - Consideratii generale privind SFF
Daca primele sisteme flexibile de fabricatie erau foarte mari si complexe, avand in componenta lor un numar mare de masini cu control numeric (computer numerical controlled machines - CNC) si sisteme sofisticate de manevrare a materialelor, in prezent tendinta companiilor este de a folosi in productie variante mici ale sistemelor flexibile de fabricatie, numite celule flexibile de fabricatie (flexible manufacturing cells - FMC). 
Un sistem flexibil de fabricatie are in componenta sa mai multe celule flexibile de fabricatie. O celula flexibila de fabricatie (flexible manufacturing cells - FMC) este alcatuita dintr-un grup de masini care executa un anumit proces sau o etapa dintr-un proces de fabricatie mai complex, fapt care face ca aceasta sa reprezinte o componenta a unui sistem flexibil de fabricatie. 
Flexibilitatea unei celule de fabricatie reprezinta abilitatea acesteia de a se adapta usor la procesul de productie sau la un produs din cadrul familiei de obiecte pentru care a fost proiectata.O linie flexibila de fabricatie in comparatie cu o linie de productie automata prezinta avantajul de a putea produce mai mult de un tip de produs simultan. Aceasta caracteristica esentiala a unei linii de fabricatie permite diferitelor module sa poata procesa o anumita parte a piesei. 
Daca apar modificari de produs sau de programare a productiei, sistemul este capabil sa se adapteze la noile configuratii ale modelului cerut. Functionarea sistemelor flexibile de fabricatie are la baza tehnologia de grup, astfel ca niciun sistem nu poate functiona complet flexibil si nu poate produce un numar infinit de piese. Un astfel de sistem este destinat productiei de piese ce fac parte dintr-o clasa de procese, tipuri si dimensiuni. 
In concluzie, o linie flexibila de fabricatie este proiectata pentru a putea crea un set de produse sau un numar limitat de familii produse. Un sistem de fabricatie poate fi considerat un sistem flexibil daca: 
o este capabil sa prelucreze piese personalizate in serii mici; 
o se adapteaza modificarilor din orarul de productie; 
o este capabil sa remedieze disfunctionalitatile si avariile care pot aparea in proces; 
o se adapteaza la modificarea pieselor proiectate. 
Pentru ca un sistem flexibil sa functioneze in conditii optime este necesar ca actiunile acestuia sa fie coordonate si procesate de catre un calculator central.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Flexibile de Fabricatie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Calangiu A., Sistem expert pentru invatarea robotilor industriali din celulele flexibile de fabricatie, Universitatea Transilvania, Brasov, 2011, pg. 46-47.
2. Lache Simona, Sisteme flexibile de fabricatie si ansamblare, Editura Universitatii Transilvania, Brasov, 2002, pg 43-45.
3. Moldovan O., Contributii privind sistemul de gestiune a sculelor la celule flexibile de fabricatie a pieselor prismatice, Universitatea din Oradea, Oradea, 2013, pg. 6
4. Morosan A-D., Sistem software pentru eficientizarea liniilor flexibile de productiE, Universitatea Transilvania, Brasov, 2011, pg. 14-15.
5. Nitulescu Mircea, Sisteme flexibile de fabricatie, Editura Universitatii din Craiova, Craiova, 1997, pg. 156-158.
6. Popescu Gheoerghe, Sisteme flexibile de fabricatie, Editura Academica Brancusi, Targu Jiu, 2007, pg. 203-208.
7. Radaschin A., Contributii la conducerea inteligenta a robotilor mobili utilizati in liniile flexibile de productie, Universitatea ,,Dunarea de Jos", Galati, 2012, pg. 17-21


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!