Schema Cinematica Strung

Extras din referat Cum descarc?

Strunjirea 
Este procedul de prelucrare la care indepartarea din semifabricat se realizeaza pe strung, cu ajutorul unei scule numita cutit, semifabricatul executind de obicei miscarea principala, de rotatie, iar cutitul efectuind miscarea de avans. Datorita multitudinii pieselor cu forma de rotatie, necesare a se realiza in constructia de masini, ca si datorita multiplelor posibilitati de prelucrare prin strunjire, strungurile sunt cele mai raspandite masini-unelte pentru aschierea metalelor.
In industrie strungul normal este cel mai frecvent utilizat, datorita caracterului universal al destinatiei sale. Mai este denumit strung universal, paralel sau oriyontal.
El are posibilitatea de a prelucra piese scurte sau lungi, din bara sau din semifabricate individuale, dintr-o singura prindere, sau din mai multe prinderi.
Piesele complicate pot fi prelucrate integral la un singur strung, intr-o singura operatie, sau in flux tehnologic pe mai multe masini succesive, in mai multe operatii. In fiecare din aceste operatii se prelucreaza cate o suprafata sau cate un grup de suprafete.
Schema cinematica de principiu
Schema cinematica a strungului normal este prezentata in fig 1., in care se dau principalele elemente constructive: 1- batiul; 2- papusa fixa; 3- papusa mobila; 4- caruciorul; 5- cutia rotilor de schimb; 6- cutia de avansuri si filete.
Batiul serveste la fixarea masinii pe fundatie si la asamblarea elementelor masinii intr-un tot unitar, preluand fotele ce apar in sistemul tehnologic masina-dispozitive-piesa-scula. De obicei, in interiorul lui se monteaza instalatia electrica de comanda si uneori parti ale cutiei de viteze. Batiul este prevazut la partea superioara a patului cu niste ghidaje orizontale.
Papusa fixa 2 este o carcasa fixa pe batiu si adaposteste de obicei cutia de viteze a strungului sau cel putin o parte a acestuia. Papusa fixa a strungului este strabatuta de axul principal A.P., pe care se prinde piesa de prelucrat. Axul principal este construit de obicei sub forma tubulara, pentru a permite trecerea prin interiorul sau a semifabricatelor-bara.
Papusa mobila 3 serveste in principal la centrarea piselor lungi intre varfuri si la executarea gaurilor axiale in piese.
Caruciorul 4 se poate deplasa pe ghidajele batiului si serveste la realizarea miscarilor de avans II, III si IV ale cutitelor, cu ajutorul celor 3 sanii din care este format: sania longitudinala S.L., cea transversala S.T. si respectiv sania port-cutit - S.P.C.


Fisiere in arhiva (1):

  • Schema Cinematica Strung.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!