Robotul Industrial de Tip Scara

Extras din referat Cum descarc?

Un robot este un dispozitiv mecanic, capabil sa imite anumite functii umane, precum cele de manipulare a obiectelor sau de locomotie in scopul substituirii actiunii umane, pentru realizarea unor anumite sarcini. Sarcina robotului este mai mult sau mai putin autonoma, conform posibilitatilor de perceptie a mediului inconjurator. In prezent, robotul poate fi definit ca un sistem cu functionare automata, adaptabila prin reprogramare conditiilor mediului complex si variabil in care actioneaza, amplificand sau inlocuind una sau mai multe dintre functiile umane in actiunea sa asupra mediului.
Robotul modern este un sistem complex, programabil cu ajutorul calculatorului, echipat cu microprocesoare, senzori, sisteme de actionare, structuri mecanice, care are capacitate de actiune, de percepere, de decizie si de comunicare.
Robotii SCARA sunt roboti care au doua articulatii de axe paralele care ofera posibilitatea de operare intr-un anumit plan selectat. Sunt roboti cu spatiul de lucru cilindric.
Initialele SCARA provin de la: ,,Sellective Compliant Articulated Robot Arm''.
Solutia constructiva propusa se constituie dintr-un mecanism de pozitionare cu trei grade de libertate, ce are in componenta trei elemente cinematice si trei cuple cinematice.
Cele trei grade de libertate ale mecanismului de pozitionare corespund miscarilor de: Rotatie la baza(Rz), translatie pe verticala (Tz) si rotatie a bratului articulat in plan orizontal (Rz). 
Cu urmatoarele caracteristici tehnice generale:
-Numaru total de axe comandate numeric este 5 si anume:
Axa1 (rotatia la baza robotului industrial): ?1= 360 [grade]
Axa2 (translatia pe verticala a bratului articulat): x2= 1500 [mm];
Axa3 (rotatia segmentului 2 al bratului articulat) : ?3= 280 [grade]
Axa4 (miscarea de orientare a efectorului de tip Pitch):?4= 240 [grade] 
Axa5 (miscarea de orientare a efectorului de tip Roll):?5= 360 [grade]
-Sistemul de actionare: electrica - pentru toate gradele de libertate ale robotului industrial; pneumatica sau hidraulica - pentru efectorul robotului industrial.
Schema cinematica a acestui robot se prezinta in figura 1 Motoarele corespunzatoare celor trei grade de libertate sunt plasate astfel: motorul electric rotativ corespunzator rotatiei la baza, solidar cu batiul robotului industrial (miscarea fiind transmisa prin intermediul unei curele dintate); motorul electric liniar,solidar cu elementul 2; motorul electric rotativ al elementului 3, situat deasupra bratelor 2 si 3.Mecanismul de orientare al robotului introduce alte doua grade de libertate care corespund miscarilor: rotatie de tip pitch si totatie de tip roll.


Fisiere in arhiva (1):

  • Robotul Industrial de Tip Scara.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!