Proiectarea unei Matrite

Extras din referat Cum descarc?

se proiecteze matrita pentru executarea piesei de mai jos:
Materialul piesei este Aluminiu 1050
1. ALEGEREA MATERIALULUI PIESEI
Din analiza temei de proiectare se observa ca materialul piesei este marca de aluminiu Al1050, avand proprietatile mecanice date in tabelul de mai jos
Rezistenta la rupere[Mpa] Rezistenta la forfecare[Mpa] Alungirea relativa A5[%] Duritatea Vickers[HV]
100 60 12 30
Compozitia chimica a marcii de aluminiu Al1050 este data in tabelul de mai jos:
Cu[%] Mg[%] Si[%] Fe[%] Mn[%] Zn[%] Ti[%]
0,05 0,05 0,25 0,4 0,05 0,07 0,05
2. DETERMINAREA DIMENSIUNII SEMIFABRICATULUI
In cazul pieselor de revolutie de forma simpla, semifabricatul este de forma circulara.
Din tabelul 5.6 pagina 51[3] pozitia 12 se gaseste formula pentru calculul diametrului semifabricatului, in cazul in care are loc ambutisarea pieselor cilindrice de revolutie cu flansa:
Deci semifabricatul este o placa circulara de diametru ?69 mm si grosimea de 1 mm
3. CROIREA MATERIALULUI
Croirea tablelor in semifabricate sau fasii este prima operatie in cadrul procesului de obtinere a semifabricatelor pentru deformarea plastica la rece, unde are loc pierderea de material sub forma de capete sau fasii nefolosibile.
La obtinerea fasiilor din foaia de tabla, se recomanda folosirea foarfecelor prevazute cu sisteme si dispozitive de pozitionare a materialului, care usureaza reglarea si maresc precizia la operatia de taiere.
Pentru piesa din tema se alege varianta de croire longitudinala folosind o tabla avand dimensiunile de 1000x2000 mm si grosimea egala cu 1 mm.
Alegerea marimii puntitelor
Alegerea marimii puntitelor se face in functie de natura si grosimea materialului, tinand cont ca ele trebuie sa fie suficient de mari pentru a permite o decupare completa a piesei, compensand erorile de pas, pentru a asigura o rezistenta suficienta a materialului pentru realizarea avansului, dar in acelasi timp nu trebuie sa se piarda in puntite o cantitate mare de material.
Conform tabelului 6.3, pagina 71[3] pentru diametrul semifabricatului cuprins intre 50...100 mm si grosimea materialului egala cu 1 mm se aleg dimensiunile puntitelor:
a=1,7 mm b= 1,3 mm.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Matrite.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!