Proiectarea cazanelor termice pe baza cazanelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru reducerea presiunii aburului sa se prevede instalarea in paralel cu instalatia de reducere a unei turbine cu contrapresiune.

Consumul de abur pentru producerea energiei electrice se considera egal cu 10 % din productivitatea minima sumara pentru sarcinile tehnologica si termica: 1. 2. Selectarea cazanelor: Tipul si numarul de cazane se alege din urmatoarele considerente: 1. sa fie acoperita sarcina maxima; 2. cazanele sa fie de acelasi tip; 3. numarul de cazane sa fie cit mai mic, dar nu mai mic de 2; 4. la asigurarea sarcinei minime cazanele sa functioneze in regim stabil si eficient (cu productivitatea nu mai mica de 0. 75 din nominala); Dupa productivitatea maxima a C. T. este necesar de instalat 3 cazane de tip DE-6. 5/14. Dupa productivitatea minima a C. T. este necesar de instalat 1 cazan de tip DE-6. 5/14. 2. Dimensionarea turbinei: Turbina se alege dupa productivitatea minima a C. T. din tab. A2. Pentru turbine aleasa se fixeaza toti parametrii si caracteristicile: Pentru turbina aleasa se calcula entalpia aburului prelevat: 3. Elaborarea schemei termomecanice a centralei: 3. 1. Schema de principiu a C. T.: Pe schema termomecanica de principiu (fig. 1) se prezinta utilajul principal si conductele care unesc aceste elemente. Elementele se prezinta intr-un exemplar. Armatura se indica numai in caz cind influienteaza principiul de functionare a schemei: schimbarea regimului s. a. Pe schema desfasurata, din desenele proiectului, se vor prezenta toate exemplarele utilajului, se vor indica tipul utilajului, parametrii agentilor termici (pe conducte), diametrele conductelor de baza.

Schema termomecanica serveste la dimensionarea instalatiilor si utilajelor termomecanice auxiliare ale C. T.: 1. instalatiei de reducere a presiunii aburului; 2. scimbatoarelor de caldura pentru pregatirea apei din retelele termice; 3. degazorului; 4. separatorului de purja; 5. instalatiei de tratare a apei; 6. conductelor principale ale schemei; 7. pompelor de apa si condensat; 3. 2. Determinarea diametrelor conductelor: Determinarea diametrului conductelor se efectuiaza, folosind valoarea ariei sectiunii transversale calculate din ecuatia debitului: unde: D este debitul masic al fluidului respectiv, in kg/s; v- volumul specific al fluidului, in m3/kg, conform; w- viteza fluidului, in m/s, valoarile vitezei sunt urmatoarele: pentru abur saturat - 15. 25 m/s, pentru apa si condensat: in conductele de refulare - 1. 2 m/s; in conductele de admisie - 0, 5. 1 m/s; Dupa valoarea obtinuta a ariei se calcula diametrul conductei si din literatura (2, cu considerenta agentului termic si a presiunii acestuia, se selecteaza conducta respectiva.

Diametrele barelor colectoare de presiune inalta si joasa se calcula pentru jumatate din productivitatea totala a C. T.: Racordurile turbinei se calcula dupa consumul nominal de abur la acestea. Daca diametrele se primesc mai mari ...

Bibliografie:

1. A. Leca, I. Prisecaru. "PROPRIETATILE TERMOFIZICE SI TERMODINAMICE: solide, lichide, gaze", vol. 1, Editura tehnica, Bucuresti 1994.

2. K. F. Rodatis, A. N. Poltaretkii, "Spravocinik po kotelnim ustanovkam maloi proizvoditelnosti", M., Energoatomizdat,1989.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea Cazanelor Termice Pe Baza Cazanel
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
3 614 cuvinte
Nr caractere:
22 641 caractere
Marime:
129.31KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
cazane, mecanica
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!