Pompă cu Piston

Previzualizare referat:

Extras din referat:

O pompa este o masina sau un aparat care transforma energia, dintr-una din formele sale mecanice, in forma de energie hidraulica sau pneumatica, in scopul transportarii fluidului care primeste energia utila. Energia mecanica poate proveni din forta musculara sau de la un motor de antrenare.

O pompa cu piston este un agregat pentru transportul lichidelor si gazelor, gazele vor fi si comprimate. Pompele hidraulice cu piston utilizeaza principiul transmisiilor hidrostatice. Astfel, la pompele hidraulice pistonul pompei este actionat direct de un motor hidraulic. Motorul este actionat hidraulic de catre fluidul introdus de la suprafata unde se afla generatorul hidraulic.Un piston care se deplaseaza intr-un cilindru efectueaza in primul tact admisia prin supapa de admisie, apoi se elimina volumul admis prin supapa de evacuare.

La transportul lichidelor cu ajutorul pompelor cu piston se pot atinge presiuni foarte mari, iar volumul poate fi definit exact. Actionarea se poate face manual sau cu ajutorul a diferiti actori.

Primul sistem de pompare avand la baza acest principiu a fost conceput si utilizat in anul 1875 ce H.W. Fawcett, fluidul motor fiind la acea vreme aburul. Utilizarea aburului limita metoda doar pentru sondele cu diametre mari si adancimi mici, motiv pentru care treptat a fost abandonata (1920). Pastrand principiul metodei, dar inlaturand dezavantajele constructive si schimband fluidul motor s-au elaborat in continuare diverse solutii cum ar fi pompajul hidraulic cu presiune oscilatorie (R.H. Russel in 1920). Si acest sistem s-a dovedit dezavantajos deoarece datorita

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pompa cu Piston.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
956 cuvinte
Nr caractere:
5 261 caractere
Marime:
11.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
pompa, piston, presiune
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!