Perfectionarea unei chei tubulare universale

Extras din referat Cum descarc?

Managementul ciclului de viata al produsului
Desi are o gama larga de utilizari, necesitatea mbunatatirii cheilor tubulare universale apare atat prin sfera noilor tehnologii cat si a inconvenientelor rezultate din informatiile secundare analizate.
Pentru realizarea unui produs imbunatatit trebuie sa se tina cont de domeniul de utilizarea al actualului produs, de caracteristicle cheilor universale si sa se urmeze pasii managementului de viata al produsului.
Ciclul de viata este alcatuit din urmatoarele etape (Fig. 1):
- analiza necesitatilor functie de piata actuala;
- proiectare: concept, descriere, testare, validare;
- fabricare: de la procurarea/pregatirea elementelor componente pana la procesele de asamblare si montaj pentru obtinerea produsului finit;
- utilizare: in aceasta categorie este analizata si operatiunea de service/ mentenanta;
- retragere: la finalul ciclului produsului acesta este scos de pe piata si fie imbunatatit, fie apare un inlocuitor aliniat cerintelor moderne. 
Fig. 1 Etape Product Lifecycle Management
1. Analiza produsului actual
Domeniile de utilizare al cheilor tubulare sunt multiple:
- Mecanica
- Constructii
- Masini unelte
- Domeniu cansic
- Tamplarie 
- Robotica
- Automotive
Fig. 2. Domenii de utilizare
chei tubulare universale
Desi numarul producatorilor este destul de mare, din studiile realizate, majoritatea produselor de acest gen au caracteristici asemanatoare. Astfel incat, o astfel de cheie dispune de cap tubular cu prindere de 3/8" si include un numar de 54 de pini retractabili realizati din otel tratat de inalta calitate. Mecanismul de "pliere" pe diferite forme consta in retragerea pinilor din zona de contact in vreme ce pini exteriori inconjoara forma capului de surub ce urmeaza a fi desfacut, indiferent de forma acestuia. Cheia universala poate desface aproape orice surub care nu are capul rotund (intre 7 si 19 mm): hexagonal, tip fluture, patrat sau chiar tip carlig. Se poate utiliza impreuna cu sculele electrice. Consultand fisa tehnologica a unui astfel de produs putem adauga:
- patrat de antrenare: 3/8"
- capacitate diametre: 7 - 19 mm (1/4"-3/4")
- diametru pin: 2,41 mm
- adancime maxima de utilizare: 9,5 mm
- cuplu maxim: 200 Nm lungime: 50 mm
- diametrul exterior: 25,4 mm
- greutate: 141 g 
Fig. 3. Cheie tubulara universala
Pentru fiecare ramura a industriei si nu numai, apar particularitati si etape ce se pliaza pe fiecare domeniu. Astfel, putem dezvolta urmatoarele etape specifice aplicarii conceptului PLM la echipamentele din domeniile mai sus mentionate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perfectionarea unei chei tubulare universale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!