Osciloscopul cu un Canal

Extras din referat Cum descarc?

Principiul de functionare al osciloscopului catodic consta in devierea fluxului de electroni, pe doua directii perpendiculare  una pe cealalta, astfel:
- pe axa Ox (axa timpului) devierea se face cu o tensiune liniar variabila in timp, simuland astfel trecerea uniforma a timpului;
- pe axa Oy cu o tensiune care reproduce tensiunea de intrare, inmultita cu un factor de proportionalitate variabil, aflat la alegerea utilizatorului prin comutatorul de deviatie pe verticala.
Durata baleierii de la stanga la dreapta a ecranului este impusa de utilizator, pe baza reglajelor de care dispune (coeficientii de baleiaj pe orizontala), osciloscopul fiind astfel construit incat imaginile succesive aparute pe ecran sa se suprapuna perfect, dand astfel impresia unei reproduceri statice a tensiunii periodice care se vizualizeaza.
Osciloscopului tip E-0102, fabricatie I.E.M.I.Elementul principal al osciloscopului este tubul catodic TC, care este un tub electronic cu vid inaintat s i care consta din:
- un catod C care emite electroni;
- un sistem de accelerare AC, focalizare F s i astigmatism A;
- o grila G de comanda a intensitatii spotului;
- un sistem de deflexie pe orizontala XX;
- un sistem de deflexie pe verticala YY;
- un anod de postaccelerare PA;
- o bobina de rotire trasa pentru asigurarea orizontalitatii;
- un ecran fluorescent E pe care apare un punct luminos de culoare verde in locul de incidenta a fascicolului de electroni.
Cu ajutorul osciloscopului catodic cu un singur canal pot fi efectuate o serie de masurari cu caracter general sau specific. 
Astfel, prin utilizarea calibrarilor interne se pot masura amplitudini si frecvente pentru semnale periodice cu eroare maxima de cca. 3 %, iar cu ajutorul unor calibratoare externe de referinta se poate mari precizia determinarilor prin utilizarea unor metode de comparatie.
In afara utilizarilor curente sunt o serie de aplicatii specifice in care folosirea osciloscopului catodic permite obtinerea unor rezultate rapide si precise. Dintre acestea, in cadrul lucrarii de laborator, se vor studia cele mai reprezentative intalnite in practica masurarilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Osciloscopul cu un Canal.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!